| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 11:46 Заглавие: HOTEL TV NOKIA 4032 |
|
|
TV-то е внесено от Германия ,специална поръчка за хотели. Със специалното дистанцинно (доставено с телевизора) не може или не зная как да настроя на станция.Затова поръчах дистанционно от CONEL FRC 6731 но и с него не успявам.
Допълнителнaта платка (монтирана на мястото на евентуалния телетекст)беше демонтирана и куплунзите на инфра приемника и бутоните за управление от тази платка бяха включени към основната платка.Входа и изхода на видеосигнала за тази платка беше окъсен с проводник ,иначе няма синхронизация.
Сега случайно съвпаднали програми се гледат нормално,аналоговите настойки(аркост ,контраст,цвят и звук ) работят нормално.Ще му е необходим и DK стандарт но това ще го мисля после. _________________ LZ4XH |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 12:34 Заглавие: |
|
|
Качи картинка на оригиналното.
По-удачно би било според мен 6781.
Напиши с 6731 какво прави и какво - не. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 12:35 Заглавие: |
|
|
Кажи и процесора кой е. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 15:16 Заглавие: |
|
|
| А има ли отделна платка с процесор която не е включена |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 16:52 Заглавие: |
|
|
Най- вероятно не е точното дистанционно понеже бутоните не функционират според означените символи.Съвпадат бутоните със стрелки за говора ,канали,муте,i (информация за номера на програмата и при второто натискане ТV kанала)с цветните бутони се избират за регулиране контраст,цвят и яркост (зелен,жълт и син).Червения изкарва две хоризонтални чертички(--) ,при второто натискане MEMO.Бутон М включва на екрана:
ЕNGL -език за менюто,избират се със зеления бутон 11 езика.
OSD
ON или ОFF
SLEEP
00 до 120
IR
TV M или празен ред
Това IR ми напомня за инфраприемника на телевизора но засега не съм 100% сигурен,понеже променяйки долния ред нищо не се променя.А това може би действа с допълнителната платка която съм демонтирал с цел да се получи стандартен телевизор.
На платката която съм демонтирал има един два процесора и един ЕЕPROM oт ония дето се изтриват с ултравиолетова светлина.
Процесора на основната платка е TVPO 2066-EM05 a паметта му 24C02AB1.
Не съм гледал схемата на стандартния ТV ,но вероятно ще се наложи. _________________ LZ4XH
Последната промяна е направена от Dimow на Вто Окт 30, 2007 19:46; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 18:38 Заглавие: |
|
|
| Имах такъв Нокиа ,мисля че имаше един джъмпер на дъното ,който се срязваше при махането на доп платка и тогава се управляваше със универсално дистанционно с код за ITT/Nokia. Сега ще преровя документацията и ще ти напиша кой точно е джъмпера .Иначе базовия проц беше 2066 а на допълнителната платка имаше 8052 или нещо такова. |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 19:14 Заглавие: |
|
|
Понеже не успях да намеря фотоапарат , сканирах оригиналното дистанционно и ви го изпращам в атача.Е не е като снимка но дава някаква представа.
| ELP написа: | | Иначе базовия проц беше 2066 а на допълнителната платка имаше 8052 или нещо такова. |
Вероятно става дума за точно този модел TV.Наистина не съм гледал за джъмпери, но след като ми подсказахте ще се проверят всички възможни. _________________ LZ4XH |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 19:30 Заглавие: |
|
|
Точно с такова на PRO-DAC модул беше и моя ,сега като се замисля може и да не съм рязал а възстановявал срязан джъмпер ,не мога да намеря на диска писанките ,но ги имам разпечатани в службата ,понеделник ще ги погледна но си мисля че управлението си беше като на Еуромоно прилагам извадка от мануала. След като махнеш допълнителната платка кодовете за управление се променят и с това хотелското не става ,но както отбелязах по горе с някакво RUWIDO 4 или 6 ,универсално и с код за ITT/Nokia си работи перфектно. Влизането в сервиз е написано MENU(P) ,CH-,CH+, VOL-, VOL+ ,махаш хотела и по нататък трябва да се настройва.-
Последната промяна е направена от ELP на Съб Окт 27, 2007 19:41; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 19:38 Заглавие: |
|
|
Лошото е обаче в случая, че тези "модули" PRO-DAC са цяла плеада.
Имам още 2-3 подобни пулта различаващи се по някой и друг бутон.
А че нещата клонят към това шаси - спор няма, дано да има късмет, че не винаги нещата са май решими.
| ELP написа: | | ...След като махнеш допълнителната платка кодовете за управление се променят и с това хотелското не става ,но както отбелязах по горе с някакво RUWIDO 4 или 6 ,универсално и с код за ITT/Nokia си работи перфектно. |
То и това от картинката си работи с "код на ITT" отвсякъде и няма как да престане да го чува.
Част от бутоните ще престане да ги "чува" но те не са много. |
|
|
 |
|