| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 22:30 Заглавие: Търся ел. схеми на бягащи пътеки с PIC16F818 |
|
|
Надявам се досетихте, че става дума за фитнес уред. За съжаление не запомних марката, но определено беше от куче марките. Собственикът е в провинцията, а и той не помни модела. При мен е само електрониката за управление на постояннотоков двигател - PIC16F818 + една камара елементи. Проблемът е изяснен, но ми се струва, че ако докопам схемата, ще стане една идеална дипломна работа. Пък и не само това. Много ме интересува как е реализирана обратната връзка по ток. Бая транзистори и елементи са, и е трудно да се проследи/свали схемата. Има и система за контрол на скоростта. LCD дисплей. Ако някой е срещал подобни схеми, моля да каже. Благодаря. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 18:45 Заглавие: |
|
|
Въпроса е как ще докопаш софтуера за PIC-а  |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 11:27 Заглавие: |
|
|
И аз това се питам. Pic-a e на самата платка на управлението на постояннотоковия двигател. Истината е, че от съвсем скоро започнах да се занимавам с микропроцесрои и по-точно с чиповете на Intel. Знанията ми все още са оскъдни и ми се струва малко трудна работа. Не знам дали ако го сваля този пик ще мога да прочета програмта и да я компилирам във формат на Паскал или C++. Тогава ми се струва, че хем ще науча нещо, хем ще стане иделаната диплома. Проблема е, че не мога да задържам много платката, а и свободно време баш нямам ... _________________
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 12:16 Заглавие: |
|
|
| charli написа: | | ...Не знам дали ако го сваля този пик ще мога да прочета програмта ... |
Едва ли.
Със сигурност са му вдигнати секюрите битовете. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 17:35 Заглавие: |
|
|
Дори и да са направили това ми се струва, че на всяко действие имаше някакъв вид противодействие. Хайде да не пишен напразно. Мисля да не се занимавам, за да не направим некой гаф, че ще ми струва 700лв. Благодаря на всички. _________________
|
|
 |
|