|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 19:17 Заглавие: Търся схема на каскоден транзисторен предусилвател. |
|
|
Здравейте,
Преди доста години, в една любителска книжка за НЧ устройства, беше описана готова схема на микрофонен предусилвател, работещ с много ниски входни нива. Спомням си, че в описаната схема, за микрофон се използваше високоговорителче, което беше свързано между маса и емитера на единин транзистор (NPN). Този транзистор беше свързан директно с друг, PNP транзистор, по така наречената каскодна схема. Правил съм тази схема и работеше много добре, но съм забравил подробностите. Сега не мога да я възстановя, а ми трябва отново.
Към днешна дата мисля да ползвам не високоговорител, а електретно микрофонче, но в цитираната схема частите са малко, а това в случая е от значение.
Въпросът ми е, някой може ли да помогне с нещо такова - ЕДНОПОЛЯРНА схема на много чувствителен микрофонен предусилвател, с високо изходно ниво (поне 500mV) и с малко елементи?
Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 14:56 Заглавие: |
|
|
| Ако ще ползваш електретен микрофон и едностъпален усилвател ти е предостатъчен ,те са доста по -чувствителни от говорителче! |
|
|
 |
asensi Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 15:35 Заглавие: |
|
|
| погледни си пощата |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 22:56 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Ако ще ползваш електретен микрофон и едностъпален усилвател ти е предостатъчен ,те са доста по -чувствителни от говорителче! |
Да, така е, но ми трябва доста по-голямо усилване. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|