| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Gosho75 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 30, 2007 11:14 Заглавие: Sony KV25 R2R Повреда в хоризонталното отклонение |
|
|
| Здравейте, имам следният проблем с този телевизор. Изгоря ключвият транзистор за хоризонталното отклонение Q533. Съответно го смених, но не успях да намеря оригинален (S2055N) и затова сложих BU2527D. Телевизора тръгна, работи 2-3 часа и пак изгоря транзистора. Смених го пак и смених и ТХОто, след втората смяна работи малко по далго 5-6 часа. Спойките не съм ги повтарял, но всички в областта на ТХОто сам ги проверил и изглеждат наред. Збравих да кажа, че преди да изгори транзистора от дясно на екрана се получава черна дъга и след спиране и пускане се оправя картината. Малко след това транзистора изгаря. Ще съм много благодарен ако някой е имал подобен проблем да сподели как го е решил. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 30, 2007 12:24 Заглавие: |
|
|
Виж дали имаш сложен фабрично резистор 10ома база-емитер (място оставено на платката за него има) и ако няма сложи.
Припой си спойките в изходното стъпало на редовата-най-вече по високоволтовите кондензатори и на драйверното трафче.
Транзистора трябва да е хубав.Може и в това да тие причината за гърменето му.
Или оригинален 2055 от шаси свалян или BU2527DX ама истински.
Какво ТХО си сложил-HR ли? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 30, 2007 13:05 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | Аз пък си мисля за някой електролит в драйвера
|
Е то тва се види като закачи осцилоскопа в базата.Бива си да му гори транзистора и да не си е погладнал къв му е импулса.
А за тва прословуто 1мкФ има изписано много. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 30, 2007 13:38 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Ама спорта си е спорт Razz |
От този спорт ,колко ТХО-та ми стоят  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 30, 2007 13:42 Заглавие: |
|
|
Абе то точно в това шаси дето като гръмне ТХОто и стават едни меко казано големи лайна не е лошо,че е сменил ТХОто,ако е сложил някое новичко испанско.Въпреки че очевидно проблема не е бил в него. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
Gosho75 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 30, 2007 13:57 Заглавие: |
|
|
| Сложил сам HR ТХО, оригинално не успях да намеря. BU2527DX незнам как да определя дали е истински. Ако цената му може да е показател - струваше към 5лв. За 10ома ще погледна дали има на платката и спойките въпреки че изглеждат добре ще ги повторя. Но колкото и малко да разбирам от ремонт на телевизори все си мисля, че нещо започва да товари TXOто след определено време. Много ме съмява за утечка в електролит, ама незнам как може да се хване. А за смяната на ТХО - то си показа че не е била нужна. Няма проблем да погледна напрежението на базата, ама какво точно да му гледам? Кой е този прословут кондензатор 1 микро ? |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 30, 2007 14:42 Заглавие: |
|
|
| Gosho75 написа: | | ...Кой е този прословут кондензатор 1 микро ? |
C545 - 1uF/50V. Направо го сменяй. |
|
|
 |
yugo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 30, 2007 19:35 Заглавие: |
|
|
| За по сигурно си припои и резисторите,които захранват драйвера и огледай по коарекциите! |
|
|
 |
|