| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dimovdid Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 1:02 Заглавие: Не включва телевизор DAEWOO DMQ-2195 TXT shasy CP-330. |
|
|
Здравейте!
Нов съм във форума, Макар че отдавна го посещавам, но не се бях регистрирал.
Въпросът ми е относно телевизор DAEWOO DMQ-2195 TXT shasy CP-330.
Не работеше в дежурен режим. След като презапоих някои спойки и смених кондензаторите на импулсното се появиха всички напрежения в норма и светодиода светна. Приема команди от дистанционното, но при опит за включване припуква и се появява силно светене в гърловината на кинескопа около отоплението. И веднага преминава отново в дежурен режим. Явно нещо го товари и изключва защитата. Не се чува свистене характерно за ТХО.
Смених за всеки случай и онзи кондензатор 22 uF/160 V
Разкачих 103 В на 2ри крак на ТХО и изводите към отклонителната система, но резултата остана същия.
Каква може да е повредата?
Благодаря Ви предварително!
Димо |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 1:30 Заглавие: Re: Не включва телевизор DAEWOO DMQ-2195 TXT shasy CP-330. |
|
|
| dimovdid написа: | | но при опит за включване припуква и се появява силно светене в гърловината на кинескопа около отоплението. |
Кинескоп _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
dimovdid Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 2:54 Заглавие: Re: Не включва телевизор DAEWOO DMQ-2195 TXT shasy CP-330. |
|
|
| tomazo написа: | | dimovdid написа: | | но при опит за включване припуква и се появява силно светене в гърловината на кинескопа около отоплението. |
Кинескоп |
Какво е предположението:
Закъсяване или отопление?
Или това е майтап? |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 3:50 Заглавие: Re: Не включва телевизор DAEWOO DMQ-2195 TXT shasy CP-330. |
|
|
| dimovdid написа: | | tomazo написа: | | dimovdid написа: | | но при опит за включване припуква и се появява силно светене в гърловината на кинескопа около отоплението. |
Кинескоп |
Какво е предположението:
Закъсяване или отопление?
Или това е майтап? |
Ами не е майтап: щом се появява силно светене, значи кинескопа вече не е херметически затворен и вътре не е вакуум. Светенето идва от йонизиране на газове вътре в кинескопа, каквито газове при изправен такъв не трябва да има. Лесно може да разбереш от кинескопа ли е като му махнеш цокъла, а също и високоволтовия кабел от ТХО (като разбира се, вземеш всички мерки за безопасност), след това пускаш и ако ТВ заработва (в смисъл не излиза в StBy), значи е от кинескопa. Същевременно ако са изправни другите стъпала, трябва и звук да дойде. |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 10:17 Заглавие: Re: Не включва телевизор DAEWOO DMQ-2195 TXT shasy CP-330. |
|
|
| dimovdid написа: | ... Не се чува свистене характерно за ТХО. ...
|
Ако това наистина е така няма от къде да се вземе напрежение за йонизация на газовете. Другия вариант е да се е завишило отоплителното напрежение и от там да се получава това силно светене , но то пак е невъзможно при горното условие , освен ако телевизора не е някой чешит който се отоплява няпример направо от импулсното( де да знам може и да има такива). Обикновено ако имаш въздух в кинескопа ще чуеш и някакво пращене (свистене) съпровождащо светенето , има ли такова нещо ?
EDIT: Сега видях че си написал че припуква , значи и аз съм за кинескопа , но това отгоре неможе да я вярно , или не го чуваш защото заработва за кратко време.
Последната промяна е направена от andrey1988 на Пет Ное 02, 2007 10:38; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 10:19 Заглавие: |
|
|
Ако свети лилаво или виолетово вътре в шийката на кинескопа около отоплението значи кинескопа е глътнал въздух и се е удавил.
Няма лечение-иска нов кинескоп,ако това питаш.
Тоя е заминал във Вечните кинескопни полета и в момента Свети Луминофорий му претегля греховете и му отрежда в ада ли заслужава да иде или в рая в зависимост от това дали съответно е давал по-често победите на ЦСКА или победите на Левски  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
dimovdid Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 12:06 Заглавие: |
|
|
Благодаря за бьрзите отговори!
Светенето е между електродите. Прилича на отопление, на нагряване, но е доста ярко и бьрзо. Жьлто-червено е. Отоплението се формира от ТХО от отделна намотка..
[/img] |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 13:08 Заглавие: |
|
|
| dimovdid написа: | Благодаря за бьрзите отговори!
Светенето е между електродите. Прилича на отопление, на нагряване, но е доста ярко и бьрзо. Жьлто-червено е. Отоплението се формира от ТХО от отделна намотка.. |
Нещо не можахме да се разберем...
В кинескопа има отопление -по точно 3 отопления-3 нишки които светят и нагряват катодите за да емитират електрони.Цвета със които светят е жълто-червен и се виждат отчетливо че са три.
Другото за което говоря аз е високоволтов разряд от йонизация-лилаво,синьо,виолетово,може да е и бяло сияние във самата гърловина на кинескопа.
Така и не се разбра за кое от двете става на въпрос. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 13:27 Заглавие: |
|
|
| Откачи ли кинескопа , да видим какво ще стане ? |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 13:34 Заглавие: |
|
|
| Най-лесно и ясно според мен ще е да откачи само отоплението.Ако пак свети в казана. |
|
|
 |
|