|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
encho1279 Гост
|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 0:02 Заглавие: как да влезна в сервизно меню на sony KV 21T3R |
|
|
купих дистанционно от пазара и като вкарвах кодовете на дистанционното за сони и пробвах дали ще мога да влезна в менюто на телевизора екрана ми позеленя хората се виждат зелени.казаха ми че съм направил някакви промени в сервизното меню
някой може ли да ми помогне |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 0:12 Заглавие: |
|
|
Да,може да ти се помогне-ако си ручкал из сервизното меню-занес го на сервиз
И друг път недей да щракаш дето не ти е работата.
По-добре не влизай втори път в сервизен режим-щото рискуваш да стане още по-зле.
Айде нека да си знаем гьоловете.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 8:01 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | Да,може да ти се помогне-ако си ручкал из сервизното меню-занес го на сервиз
И друг път недей да щракаш дето не ти е работата.
По-добре не влизай втори път в сервизен режим-щото рискуваш да стане още по-зле.
Айде нека да си знаем гьоловете.  |
а можеш ли да ми кажеш как да влезна в това сервизно меню за да се опитам да го оправя а ако не стане ще го хвърлям защото не мога да намеря дистанционно с което да правя най обокновени настроики например контраст или когато си лягам не мога да го настроя да се излкючи след ...30 мин да кажем
миналата година някаде по това време пак бях купил някво дистанционно и пак беше станал същия проблем занесох го на сервиз и срещу 30лв ми го оправиха но тази година нямам намерение да давам пари предпочитам да го сменя с някакъв на който мога да му правя нормални настройки
и мисля че 30лв са малко множко за вкарване на някакав код или настройка от дистанционно-след като съм го разстроил от дистанционно значи със същото се оправя
ако знаеш ми кажи как да влезна в това сервизно меню а ако не благодаря ти все пак
П.С.ако някой дойде при мен и попита за съвет в сверата която работя ще му отговоря ако мога и няма да му казвам кое му е работа и кое не
аз не се притеснявам че накой ще ми изяде хляба а ТИ? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 9:09 Заглавие: |
|
|
Писнало ми е от такива клиенти. Няма начин като вкарваш кодове на универсално дистанционно да влезеш в сервиз и да направиш промени. Поне ако марката на телевизора ти е Sony. Така че измисли нещо друго.
След като веднъж си ровил и си го осрал защо мислиш че на следващия път ще го оправиш? И то като не знаеш кое какво е?
И на мен не ми се дават пари за много неща но и през ум не ми минава да си правя операция сам в къщи с кухненски сатъри и ножове.
Всеги да си работи работата, в която е професионалист, да изкарва пари и да дава на други специалисти за тяхната работа. Иначе нищо няма да стане. Парите са измислени доооста отдавна именно за това.  _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 11:45 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | и мисля че 30лв са малко множко за вкарване на някакав код или настройка от дистанционно |
Тази тема я заключвам.
Същото ще се случи и със всяка следваща тема в която някой клиент дойде от някъде си и почне да ни гледа в канчето и да ни обяснява с нравоучинтелен тон,колко пари според него били много за даден ремонт и колко били малко...
Айде да си имаме уважението,все пак.
Имаше един стар майстор дето така казваше на клиента-
"Взимам ти 30лв за ремонт.1лв ти вземам за това че съм ти сменил частта и 29лв ти вземам за това че знам коя точно част да ти сменя."
Така е и тук-човека ти е взел 1лв за това че е щракал с дистанционното и 29лв затова че знае къде точно да щракне и какво точно да щракне,че да отрегулира правилно настройките.
Нека не принизяваме труда на телевизионните техници до нивото на най-обикновен "щракач с дистанционно" в сервизен режим или "калайджия"-щото не е така.
Зад една съвсем невинна и безобидна на глед процедура стоят много знания,опит,четене,практика трупани през много безсънни нощи...
А знанието,практиката и труда са свещенни,затова нека уважаваме знанията,труда и практиката на човека отсреща-та като дойде един ден време-да уважава по същия начин и той нашите умения! _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|