| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
LinuX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 13:03 Заглавие: Ремонт на ATX захранване? |
|
|
Здравейте, дадоха ми 1 изгоряло захранване, май хлебарка е причината...
Отворих го и 1-вото нещо дето забелязах беше че бушона е изгорял, нямах време да го сменявам, та рекох да свържа 2-та края с клещите па, може да тръгне , да ама не... направих си заря, бушона се стопи по клещите. После откачих платката да видя за нередости и забелязах това:
[url=http://images20.snimka.bg/004429579-big.jpg]
[/url]
Може ли да се оправи по някакъв начин ?
Ето я цялата платка
Ето кутията
Ето го бушона
Ето и клещите
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 13:11 Заглавие: |
|
|
| Бая си я оплескал. Сега първо трябва със омметър да провериш дали са (по точно кои са) пробили от диодите на греца на входа и/или транзисторите. Това става дума за тази част която е на 220 V. А освен всичко това най-вероятно има и някаква друга повреда. |
|
|
 |
LinuX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 13:37 Заглавие: |
|
|
Знам, винаги всичко обърквам... Не разбира много от електроника, ама имам мерак
Мерих с 200ома на 1-вия и на 3-тия ми показа 0.06ома а на другите покаже някакви числа за секунда и после 1-ца, та рекох да ги премеря с означението за диод, каквото и да е то
Много ще се радвам, ако го подкарам това захранване, ама се съмнявам тва да стане  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 13:45 Заглавие: |
|
|
| С начина по който си му подходил вече - пиши го бегалО. |
|
|
 |
LinuX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 13:53 Заглавие: |
|
|
 |
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 13:55 Заглавие: Mda |
|
|
| RC написа: | | С начина по който си му подходил вече - пиши го бегалО. |
Веднъж има ли заря вече не можеш я спря
Ама може да опиташ все пак, тия 2-та диода са заминали , гаранция че и 2-та мощни транзистора са си отишли , и кой знае какво още , ама пойграй си от много заря глава не боли само джоба олеква заради частите  |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 14:04 Заглавие: |
|
|
Сменяй двата диода, които ти показват 0.06, но ги провери колко ти показват когато са СВАЛЕНИ. Също така за проба включвай КРУШКА на мястото на бушона, понеже вече си видял какво става с клещите Ако свети силно през цялото време, търсиш нещо друго изгоряло и почисти добре мястото на първото гърмене от утечка..... Лампата трябва да присветне за част от секундата. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
LinuX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 14:12 Заглавие: |
|
|
| аха, мерси за помоща, ще видя какво мога да направя |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 19:35 Заглавие: |
|
|
| И никой не се сети да каже на човека да мери диодите в двете посоки, защото като го гледам ги е мерил само в едната посока. Като гледам снимката на платката диодите са монтирани два по два противоположно: 1 и 3 в едната посока, 2 и 4 в другата. Явно ги карал наред без да разменя сондите и двата диода са се случили в права посока, а другите два в обратна. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 19:44 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | | И никой не се сети да каже на човека да мери диодите в двете посоки, защото като го гледам ги е мерил само в едната посока. Като гледам снимката на платката диодите са монтирани два по два противоположно: 1 и 3 в едната посока, 2 и 4 в другата. Явно ги карал наред без да разменя сондите и двата диода са се случили в права посока, а другите два в обратна. |
eler да ме прощаваш, ама този пост е повече от излишен
Ако ще и на изток и запад да са ориентирани (а това е грец ) какво ще се промени в целостта им при измерено | Цитат: | | Мерих с 200ома на 1-вия и на 3-тия ми показа 0.06ома а на другите покаже някакви числа за секунда и после 1-ца, та рекох да ги премеря с означението за диод, каквото и да е то |
|
|
|
 |
|