| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 19:13 Заглавие: Vestel-11ak30 - на стендбай захранването цъка |
|
|
Колеги ,значи този телевизор дойде след пускане на 2 фази!След основен ремонт-включващ смяна на почти всичко по захранването ,смяна на видеоусилвателя който след тръгване на захранването го товареше и цъкаше и накрая смяна на синхропроцесора защото липсваха всякакви изходни импулси телевизора тръгна нормално ,само че при превключване в стендбай захранването цъка 2-3 минути и спира !Иначе при пускане и спиране телевизора работи перфектно няма проблеми -само това цъкане когато е в стендбай Сигурен съм че по схемата на импулсното всичко е в ред защото мерих всеки чарк и всичко съмнително съм сменил!Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем в това шаси?Ако имате някакви мнения по случая моля споделете ги!Клиента така не вярвам да го хареса ,въпреки че по принцип всичко си му работи на тв-то! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 22:07 Заглавие: |
|
|
| Очаквам всякакви идеи!Това е куриоз в моята практика!Ако решим проблема ще помогнем и на други колеги за в бъдеще! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 22:13 Заглавие: |
|
|
R833 - 180ом. след гръм и даже изгоряло- ТВ работи,
но при включване се чува странно тръгване на захранването,
може да се чува и в стенбай-отвреме навреме.
Ами провери това? Някакъв подобен проблем съм имал, но е след гръмотевица. И не ми се вярват толкова дефекти, само от повишено захранване??? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 22:20 Заглавие: |
|
|
| И на мене не ми се вярваше ама е факт!Досега частите са към 30лв,кво ще казвам на човека не знам!Явно този телевизор ще мине за спорта ама поне да намеря причината за този дефект!В коя верига се намира този резистор че нещо ми убягва? |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 22:22 Заглавие: |
|
|
Някъде на оптрона трябва да е. Коя модификация на АК30 е? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 22:28 Заглавие: |
|
|
Да не е 803 !Той беше станал на 7кома вместо 2,2кома!При пускане захранването няма грешка и изобщо добре се държи само това цъкане като е в стендбай !Плюс това колкото по -дълго работи тв-то забелезвам че като го превключа в стендбай повече време цъка преди да се успокои !Направо ме хвърля в тъч! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2007 10:21 Заглавие: |
|
|
| Смени всички маломощни диоди в първична(1n4148).Оптрона здрав ли беше?Виж какво става във веригите за стабилизация .Направо смени резистора,който седи между двете 'половинки'/ниска/висока/ за стабилизация-100-120к(съжалявам нямам схема пред мене).Виж какво става на тиристорите.Токов шпион в норма?Премери и пиши. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2007 10:26 Заглавие: |
|
|
Рови всичко от студената страна на оптрона-резистори,ценерче има тамка,TL-нов.
Оптрона същия като оригиналния ли е?
И аз съм брал няколко пъти подобни ядове след гръм-винаги е било нещо в тая верига. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 07, 2007 13:34 Заглавие: |
|
|
Транзистора беше пробил в оптрона -сложил съм същия нов оптрон!Само тиристора не е сменен и сухите кондензатори!Притеснява ме че от експерименти да не гръмне пак захранването че и нещо друго около него По схема ценера е за 6,8в а е сложен от завода на 11!Като сложа на 6.8в работите стават по-зле с други странични ефекти!Не знам какво да го правя вече |
|
|
 |
hitech Опитен потребител

Регистриран на: 06 Окт 2004 Мнения: 173 Местожителство: Димитровград
|
Пуснато на: Сря Ное 07, 2007 14:53 Заглавие: |
|
|
Какво MC44608 си сложил P40 или P70.Сменяш всички диоди в топлата част ,оптрон(аз слагам TLP621) TL431.Щom Р803 ти е станал 7ком.Проверяваш всичко в тази верига и сменяш!! _________________ [email protected] gsm:0878314329 |
|
|
 |
|