| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2007 17:01 Заглавие: Samsung CZ-21M063N (KS1A) не тръгва!!! |
|
|
Колеги,не мога да излезна на глава с този Самсунг,блокирах Шасито е KS1A.Двете напр.във вторичната са В+130в но другото е ниско 8в.Няма товар във веригата(с друго захранване ТВ-то работи).Сменях диода,С-то,R-a ефект няма В първичната смених 5Q0765RT+всички ценери+всички R-ове+С-то 33мф и като е казало не та не.Приемам всякакви мнения и насоки.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2007 17:46 Заглавие: |
|
|
Ами като гледам остана импулсния траф и кинескопа Дига ли го във въздуха да видиш колко излиза на празен ход.Направи му диод и електролит външно и мери-да елиминираш всичко назад.  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2007 18:46 Заглавие: |
|
|
Ето какво установих още:С друго захранване,потдал съм му 130 и 15в работи,но при опит да превключа програмата апарата гасне и 130 се вдигат на 160 а 15 клякат на 10 Не знам дали да не пробвам памет
Според клиента ТВ-то е дефектирало при голяма температурна разлика(от студено на доста топло) |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2007 19:20 Заглавие: |
|
|
На някой от форума пращах импулсен траф за KS1 шаси но е мога да сетя кой беше Ако прочете това да сподели симптомите Ще видя да ти измисля и на теб траф ако мислиш че е от него Тарифата я знаеш кафе и мин вода и без това съм една почерпка напред  |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2007 21:38 Заглавие: |
|
|
Такъв гледам в спялнята и аз като тебе неуспях да го подкарам и едно турско му заспа ( засега) .Трафа го пазя ако те итересува ама дали е читав незнам  _________________ Иво Банов |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 07, 2007 8:45 Заглавие: |
|
|
| fishev на мен ми праща импулсен траф, но при в моя случай повредата беше от подаване на 2 фази. Също така беше повредена и ка 7632 и пин 4 на процесора. |
|
|
 |
digital Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2007 17:04 Заглавие: |
|
|
| Подобен дефект сьм имал заради DZ901 , това е ценера до паметта и стабилизира на 5 волта.При мен бяха станали 7 волта. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 16, 2007 17:40 Заглавие: |
|
|
Колеги,борбата продължава Клиента беше малко особен,по пет пъти на ден идва да досажда,мен ме стегна шапката и му го върнах на 7.11 без да мога да направя нещо по него.На 13 идва и каза че ТВ-то проработило само (а сега де)но нямал звук и като превключва програмите мисли по 5-10 сек и го "домъкна".Презаписах паметта и закъснението се оправи но звук няма.Самсунга е стерео,влезнах в сер.режима и от опциите за аудиото превключих на NICAM.ТВ-то започна пак трудно да превключва,мисли по няколко сек. какво да направи при другите две опции STEREO и STEREO-L e същото положение,когато върна на моно забавянето се оправя.Никаде никакъв звук.Стереото е с MSP3410G което седи на отделна вертикална платка.На нея има две изпушили съпрот.R508 и R509.Имате ли представа каква стойност са?Може ли на мястото на 3410G да се постави за проба 3410D?Сигурно има още нещо но трябва да почна от някъде.Лошото е да не излезе голямата "какалашка" |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 16, 2007 18:00 Заглавие: |
|
|
Ако са тези от 41 и 42 pin. са по 470 ома и са на входа от чинчовете Май е включвано нещо към него  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|