|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
trifon Нов потребител

Регистриран на: 07 Ное 2007 Мнения: 1 Местожителство: Gorna Orqhovica
|
Пуснато на: Сря Ное 07, 2007 20:29 Заглавие: проблем с дефектно токова зщита |
|
|
По принцип не знам защо хората са решили че през тази защита трябва да минава работната нула , да съгласен съм че при едно офазяване на нулата преди или след защитата по една или др. причина тя ще се задейства , но някой можели да ми каже при едно разкъсване на нулевия проводник на самите клеми на уреда или в контакта какъв потенциал ще се получи за да се задейства тази защита , точно никакъв, а в случая както е при мен (свързвам вана с джакузи и ел. нагревател) просто става интересно за този който се къпе, според мен тези защити трябва да са 5 проводникови, или през нея да минават R,S,T,N,N-защт. за да може при появата на потенциал било между работна нула и фаза или защитна нула и фаза тя да задейства.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
|
|
 |
todor_nmb Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 18:36 Заглавие: |
|
|
Обикнобенно дефектнотоковата защита е конструирана като токов
трансформатор през които минават силовите проводници фаза и нула
или три фази.Токьт през единият проводник е равен на тока през другия или сьответно през другите два при трифазен консуматор.
Ако се появи утечка независимо по какьв пьт на изхода на тр-ра се
появява напрежение вследствие разликата в токовете.В този смисьл
нито зашитната нито работната нула участват пряко в защитата
освен евентуално в захранването на електронната схема на самата защита.Деф. токовата защита, както личи и от името и действа само
когато тече ток през консуматора.В частен случай при изключен консуматор и фаза на корпус сработването става вследствие тока
през защитната нула или ако тя е прекьсната, вследствие тока през човека затворил веригата.От моя опит знам,че токьт на задействане
е много мальк - около 10ма доста под нормата по охрана на труда
150ма смьртоносна доза. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|