| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
NVG Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2007 14:51 Заглавие: Philips 21PT1820/01 шаси L01.2E AB проблем с менюто |
|
|
Колеги, проблемът е следния:
Когато избера "меню" на екрана се изписва само графиката за "brightness", след това мога да изредя "contrast", "colour" и "sharpness", но винаги има само една възможност за настройка. Изтеглих упътването на ТВ и менюто, което е описано там няма нищо общо с това, което показва телевизора. Липсват абсолютно всички допълнителни функции, които би трябвало да предлага този модел- Timer, teletext, Child Lock, корекции на звука и т.н.
Реших, че може да е в hotel mode, но бита, който разрешава тази опция (ОР51) в байт ОВ5 е нула. Пробвах да променям други настройки и всичко се запаметява, след което процесора "прочита" и реагира адекватно на това което съм променил. Затова си мисля, че паметта е наред, респективно записа и четенето. Остава въпроса това хотелски режим ли е? Процесора е TDA9552h, софтуерната версия е L01ET5 2.1. В сервизен режим всичко изглежда нормално. Пробвах три начина да изляза от този hotel mode но явно тези опции не важат за този процесор:
40 канал (VOL- & PROG+) -нищо
38 канал (VOL+ & PROG-) -нищо
319753 Mute -нищо
Моля, дайте някакви идеи защото фантазията ми се изчерпа! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
antonkolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2007 15:28 Заглавие: |
|
|
дистанционото е оригинал,предполагам.бутон меню на телевизора няма ли _________________ Утрото е по мъдро от вечерта. |
|
|
 |
NVG Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2007 15:39 Заглавие: |
|
|
| Дистанционното не е оригиналното. Би могло да бъде проблем, но в упътването пише, че освен от дистанционното в менюто на телевизора може да се влезе и с едновременно задържане на (VOL+ & VOL-) от бутоните на предния панел. Това е директна команда към процесора. При такова извикване на менюто ефекта е същия, т.е. само "brightness". Реших, че при това положение едва ли проблема е в дистанционното. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2007 17:49 Заглавие: |
|
|
| NVG написа: | | Дистанционното не е оригиналното. Би могло да бъде проблем, но в упътването пише, че освен от дистанционното в менюто на телевизора може да се влезе и с едновременно задържане на (VOL+ & VOL-) от бутоните на предния панел. Това е директна команда към процесора. При такова извикване на менюто ефекта е същия, т.е. само "brightness". Реших, че при това положение едва ли проблема е в дистанционното. |
Не е гаранция.Пробвай първо със оригинално дистанционно пък ако не излезе всичко-после ще го мислим. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
NVG Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2007 11:52 Заглавие: |
|
|
В момента се мъча с RC0764. Оригиналното дистанционно би трябвало да бъде RCLE011. Не знам има ли смисъл да го търся по магазините или да взема някое универсално.
Кажете някой специализиран магазин да питам за оригиналното. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2007 11:58 Заглавие: |
|
|
| Заместителя на RCLE011 е FRC2090. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2007 14:20 Заглавие: |
|
|
Намерих 1:1 менте на оригиналното RCLE011. Някои от функциите се появиха - "Smart Picture", "Smart Sound" и "Sleep timer". Телетекст обаче няма и менюто остава непроменено, т.е. липсва. При натискане на "menu" излиза само графиката за "Brightness".
Сложих нова памет с друга "прошивка", без промяна.
Идеи? |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2007 14:37 Заглавие: |
|
|
Преди два дни имах такъв проблем,няма телетекст,не запомня автоматичното избиране,и бутона а AV на ДУ бе променен.Сложих нова памет и проца си я инсталира,после в сервизен вкарах опциите които са на кинескопа,промяна нямаше.При повторно влизане в сервиз забелязах,че не запомня стойността на ОР1.След неколкратни неуспешни опити за запомняне на опцията съм го набедил за процесор. _________________ Димитър |
|
|
 |
NVG Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2007 15:01 Заглавие: |
|
|
При мен проблем със записа и четенето от паметта няма. По скоро съм склонен да мисля че на процесора е качена някаква орязана софтуерна версия, но този вариант си го оставям за накрая
По твоя проблем искам само да ти обърна внимание, че в ОВ1 е бита за Virgin Mode OP11. Ако го сетваш на 1, то всеки път при проверка стойността ще е различна от твойта защото телевизора минава през първоначална инициализация и го променя на нула. |
|
|
 |
igi66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2007 19:58 Заглавие: |
|
|
Пробвай със PILOT-4188 или със Р836 ориг. е малкия SMART. _________________ Телефон за връзка: 0889445366 Иван
http://www.igi66.com
|
|
 |
|