Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Превключвател на ефект ZOOM 707

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
viktor_smk
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 03, 2007 14:26    Заглавие: Превключвател на ефект ZOOM 707 Отговорете с цитат

Здравейте, имам ефект за китара ZOOM 707. Единият от педалите се развали и вече възприема 1 от 5-6 натискания. Оторих ефекта и се оказа, че проблемът не е в недобър контакт, а е в превключвателя (switch). Имам поялник и мога да го сменя, но не знам какъв точно е - т.е. не знам като ида в магазина за какво да питам. Та въпросът ми е: има ли разлика между различните превключватели и в частност какъв тип/вид е моят. Пускам линкове към 2 снимки:

Снимка 1
Снимка 2

Мерси предварително!
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 03, 2007 14:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Като гледам си е най-обикновено микробутонче,отскубни го и го вземи с тебе,като отиваш в магазина...
Всякакво подобно ще ти свърши работа-гледай да е горе долу същото като размери на пъпката и габарити.
Някакви кой знае кви електрически параметри и изисквания тва бутонче няма.Понеже 1 към 1 точно същото едва ли ще намериш-единственото,което е важно е това новото което ще вземеш да пасне механично на мястото и да може да щрака като натискаш.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
viktor_smk
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 09, 2007 19:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами лошото е че никъде не мога да намеря такова бутонче ... всъщност има навсякъде, но са все с 4 крачета, а моето е с две. И се чудя дали ако взема такова с 4 крачета мога да използвам само две от тях и да върши същата работа ...
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 09, 2007 19:52    Заглавие: Отговорете с цитат

viktor_smk написа:
Ами лошото е че никъде не мога да намеря такова бутонче ... всъщност има навсякъде, но са все с 4 крачета, а моето е с две. ...

Те са две по две заедно, така че ако го завъртиш по диагонал би трябвало да може да се намести на съществуващото място.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
viktor_smk
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 17, 2007 13:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда, стана, работи така. Благодаря!
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Ное 17, 2007 17:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам от къде си, но в Пловдив многократно съм купувал микробутончета с две крачета и то от различни магазини
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети