|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
KpaX Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 06, 2004 15:38 Заглавие: Layout |
|
|
Здравейте.
Имам един олигофренски проблем. Опитвам се да се уча да правя печатни платки на OrCAD, но стигам само до това че си отварям нетлиста и си вкарвам футпринтите в Layout. След това...греда. Проблема е че бутона autoroute е сив. Не мога да разбера защо става така след като уж всичко е наред - задал съм Obstacle, кои layers да се рутират и т.н.
Не мога да намеря свястен туториал, така че ако на някой му се занимава да ми напише step-by-step как трябва да става всичко (като за улигофрен какъвто явно съм )
10x за помощта! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
KpaX Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 06, 2004 20:22 Заглавие: |
|
|
| Май на никой не му се занимава... |
|
|
 |
Zdrav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 06, 2004 23:07 Заглавие: |
|
|
Под Obstacle имаш впредвид че си задал очертанията на платката като Obstacle и той е от тип "Board outline" в "Global layer" ?
Коя версия OrCAD използваш?
Нормално ли е инсталирана?
Уважавай себе си за да те уважават и другите.
Ако се смяташ за "улигофрен" то май и на мен не ми се занимава.
Но щом си стигнал до там да вкараш netlist-a в Layout то май не си такъв.
OrCAD има сравнително добър Help. _________________ Знанието е лично преживяна истина. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2004 11:50 Заглавие: KpaX |
|
|
Използвам OrCAD 9.2.
Оказа се, че Layout Engineer's Edition не поддържа autoroute... ...както и да е, инсталирах Layout Plus и всичко вече е наред.  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2005 21:57 Заглавие: Между платка и платка има разлика. |
|
|
| Някои правят платки за кеф,а други защото това им е работата.Лейаута на Оркада има много голями възможности-стига да ги познаваш. За да направиш свестен нетлист трябва още при чертането на схемата в кепчера да си наясно с футпринтите на елементите,които ще използуваш. Там се използува шублер или микрометър, ако нямаш паспортни данни за използувания елемент.След това нетлиста се прехвърля в лейаута. Инженерния лейаут се използува само от хора които много добре знаят какво правят,защото позволява само ръчно трасиране.Обикновения лейаут е за всички.Лейаут плюс е за особено висококвалифицирани специалистикоито които могат да си позволят автоматично разполагане на елементите върху платката.Това на пръв поглед е много лесно,но когато опитате ще видите,че ако не знаете какво првите разполагането ще стане напълно хаотично.Стъпка по стъпка е много трудно да бъде обяснено всичко което е разположено на повече от 500 мегабайта,но ако имаш конкретни въпроси пиши. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|