| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bebucho Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 13, 2007 14:05 Заглавие: "Мек" старт на инвертор |
|
|
| Имам едно въпросче,на което ще се радвам ако някои ми отговори.Направих си инвертор с ето тази схема http://img.data.bg/i.php?id=320091&ctrl_id=0cicp8 , но когато поддавам захранване от батерията възниква преизкряване( може би някакъв пиков ток от намотката на трансформатора )и се притеснявам,че когато направя някаква автоматика. и това поддаване на напрежение се осъществява от някакво реле, на него ще му залепнат контакторите.Как да премахна преизкряването? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 13, 2007 18:55 Заглавие: |
|
|
| Предполагам че ако е някаква схема за забавяне на захранването на таймера ще свърши работа!При липса на импулси полеваците ще са запушени и няма да преизкрява при пускане според мен! |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 13, 2007 19:19 Заглавие: |
|
|
Не знам какво ще рече преизкрява ,но 555 има една особеност,че при първоначалното пукане на захранването има един по-продължителен импулс до като зареди кондезатора и влезе в режим превключване.Предполагам, че точно този момент е проблема.Трафа се оказва повечко време включен към едната си намотка.Ако това е проблема трябва да захраниш генераторната част по-рано от силовата.
А и незнам дали не трябва някакво начално установяване на брояча.Гледам че ползват от D1 до D8 ,а ми се струва че е десетичен брояч и излиза ,че има празно пространство от D9 и D0 Да не би да е грешка някаква в схемата и да трябва да се ползва D9 вместо D5 ?Иначе няма да е симетрично. |
|
|
 |
ivan petrov Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 13, 2007 23:47 Заглавие: |
|
|
Според мен
не е нужно никакво забавяне просто виж Attach |
|