| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2007 23:41 Заглавие: Фотоапарат OLYMPUS SP-510 SZ |
|
|
Имам намерение да си купя нов цифров фотоапарат и посоченият модел е на първо място в списъка. Моля ако някой притежава такъв или има впечатления да ги сподели. _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 10, 2007 0:48 Заглавие: Ре: |
|
|
| Хубавия цифров апарат е скъпия цифров апарат ( поне от 350 долара нагоре). |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 10, 2007 16:10 Заглавие: |
|
|
| Хубавия не е задължително най-скъпия има доста скъпи ментета. За олимпус не съм чувал добра дума. Доколкото знам пентакс не са лоши но кои са най добрите .. не знам. Търси по принцип такъв с оптичен зуум и по възможност вградена система Optical Image Stabilization която премахва размазване от трептенията на ръката (но оптична а не софтуерна). Системата вдига рязко качеството на изображението. Окуляр е също добре да има за да можеш да правиш снимки в икономичен режим т.е. без нужда от вкл екран който иначе смуче не малко ток. Купи си възможно най голяма памет 1-2ГБ колкото има .. и апарата може да понесе. |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 10, 2007 17:27 Заглавие: Ре: |
|
|
| Anonymous написа: | | Хубавия не е задължително най-скъпия има доста скъпи ментета. За олимпус не съм чувал добра дума. Доколкото знам пентакс не са лоши но кои са най добрите .. не знам. Търси по принцип такъв с оптичен зуум и по възможност вградена система Optical Image Stabilization която премахва размазване от трептенията на ръката (но оптична а не софтуерна). Системата вдига рязко качеството на изображението. Окуляр е също добре да има за да можеш да правиш снимки в икономичен режим т.е. без нужда от вкл екран който иначе смуче не малко ток. Купи си възможно най голяма памет 1-2ГБ колкото има .. и апарата може да понесе. |
"Госте", не спами темата. Не демонстрирай знания на тема "електронен фотоапарат". Опциите, които изброяваш ги имат всички "скъпи" фотоапарати. По въпроса за ментетата - ментета продават менте-фирмите. Вярно е, че управляващата мафия е побъркала българина и го е зомбирала до такава степен, че не може вече да си каже и името, та камо ли да различи менте-мафиотско-комунистическата фирма от "истинската". Но тук във форума участващите са достатъчно интелигентни за да отсеят зърното от плявата.
И така - хубавия електронен апарат е скъпия апарат (на цени над 350 долара). По възможност апарата да бъде купен в чужбина - Германия, Австрия, Франция, Полша, Чехия. Там ментетата се преследват от закона и почти ги няма. |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 10, 2007 19:43 Заглавие: |
|
|
Abe интермаш кога ше спреш да дрънкаш глупости най-накрая
Като изключим ,че целия ти пост е пълен с глупости това дразни най-много:
| Цитат: | | "Госте", не спами темата. Не демонстрирай знания на тема "електронен фотоапарат". |
От кога чуждото мнение което не съвпада с твеото е СПАМ
Само на теб ли ти е позволено да демонстрираш знания по всички теми и да си компетентен???
Заслужаваш си ти един БАН ама жалко ,че не съм админ.... _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 10, 2007 22:16 Заглавие: |
|
|
С принципите на цифровата фотография съм долу-горе запознат. Въпросният модел има впечатляващ оптичен zoom и електронен визьор. Оптична стабилизация на избражението липсва. За това исках да чуя мнението на някой притежател на такъв фотоапарат. Опитах във форум за фотография, но там участниците са ангажирани предимно с удожествено-естетическата страна на снимките и въпрос от рода на "колко ще издържи апарата с един комплект батерии" звучи еретично. _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
nebelservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 20:03 Заглавие: |
|
|
Това е модел който върви сега в МЕТРО на промоция - 480 лв с ДДС.
Намерил съм го "не на промоция" за 415 лв. с ДДС от АМПЕРЕЛ и аз доста му се чудя
В момента има модел на Fujifilm със същите характеристики само дето има 1 см макро режим за 400 лв. + подарък 1 G карта.
Въпросъt е дали си заслужава марката, и кой е сервиза дето поддържа Fujifilm _________________ ::: Консултации и ремонти на перални ::: Климатици.ком ::: Статии за климатизация |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 23:13 Заглавие: |
|
|
nebelservice по-добре да минем на лични. Явно сме се заразили от една и съща болест  _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 19:33 Заглавие: |
|
|
Темата е "малко" старичка,но и аз да попитам нещо за един Panasonic DMC-FZ8 EG-K.Ако някой има впечатления от него-да сподели.Залагам на голямото/оптично/увеличение и добрата разделителна.Модела предлага 12 пъти оптично и 7.2 мегапиксела.
Не разбрах дали подържа само компресиран формат JPEG или има и RAW.Интересното е,че в България този апарат е около 600 лв. а от "вън" може да се купи с около 150-200 лв. по евтино,но ... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 21:36 Заглавие: |
|
|
Сигурно си знаете ама аз да допълня все пак RAW формата позволява обработка на много ниско ниво. Т.е. без загуба на цветова информация което при JPG не е възможно. Затова профитата ползват само RAW. За сметка на това RAW заема повече място. Колкото до цената е най-евтино да се внесе от Америка. Но пък гаранцията отпада ... |
|
|
 |
|