| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 16:06 Заглавие: Диодни ограничители(Ограничение отдоло) |
|
|
Имам за домашно да намера нещо за "ограничение отдоло" от раздела ОГРАНИЧИТЕЛИ (диодни ограничители) някой нещо да помогне  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 16:09 Заглавие: |
|
|
Нищо не става ясно какво е това отдолу Ако имаш предвид ограничаване на долна граница на напрежение с диоди не знам да може С насрещно свързани диоди се прави амплитуден ограничител.Поясни  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 16:10 Заглавие: Re: Диодни ограничители(Ограничение отдоло) |
|
|
| Anonymous написа: | Имам за домашно да намера нещо за "ограничение отдоло" от раздела ОГРАНИЧИТЕЛИ (диодни ограничители) някой нещо да помогне  |
Да намерА? ОтдолО? _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 16:26 Заглавие: |
|
|
в учебниците всичко си пише...ама няма кой да чете. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 16:32 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | в учебниците всичко си пише...ама няма кой да чете. |
Прегледах няма ...
Значи става дума за последнователни диодни ограничители
Ако ви говори нещо кажете ,че на мен нищо ... хабер си нямам Ето чертежа на ограничители отгоре www.for-upload-files.hit.bg/ebati.JPG |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 19:15 Заглавие: |
|
|
Последователни диодни -ограничители на които товарът се свърза последователно на ограничаващият елемент(диода).Ограничителите се използват за ограничаване на входящите сигнали до безопасно ниво(примерно стандартни ТТЛ нива ).Ограничителят отдолу ограничава примерно отрицателната полувълна на входен синусоидален сигнал.Освен с диоди и ценерови диоди могат да се синтезират и активни ограничители с ОУ и със транзистори.
Ето ти един линк за едни записки по цифрова схемотехника ограничителите почват от 19 страница:
http://567mb.com/503Cifrova.pdf _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
|