|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
setekh Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 21:56 Заглавие: Търся: Manual/Schematics Z-Hour 46-1001 receiver |
|
|
Z-Hour 46-1001 receiver /Car Alarm/
Има едни дип суичове които нямам идея за какво са и какво се настройва с тях. Не съм много на "ти" с електрониката, но си мисля , че може да се променя честотата която "засича" ресивъра.
Ей така изглежда отворено. Дали е възможно да се промени честотата която гони ? А и гледам напрактика , че има два кристала / или както се казват - извинявайте лаик съм по темата / които могат да се въртят, те са клепнати със силикон за да не се въртят, но предполагам това не е проблем и доколкото знам от тях се сменя честотата, ама не схващам защо са два ? Има IC Motorola MC145028P - QQML9035, явно декодира с него сигнала ли и аз незнам само мога да гадая, защото бъкел не хващам от електроника, ама ми е интересно. Нали идеята на това чудо е да пищи като улови сигнал, та се чудя дали има начин тая джаджа да я направя като радио реиндж суипър по някакъв начин, например да въртя на ръка кристалите защото не се сещам за друг начин.
Малко офф:
Ако някой му трябва магнетрон от микровълнова, да пише имам един.. и H.V. Capacitor 2100V.AC - с последното мислех да направя нещо като ел.шок ама се отказах, защото най-вероятно или ще утрепя себе си или експерименталния субект
И още един въпрос, понеже тук се спотайват хора с доста знания относно електрониката, интересува ме някой дали е чувал за една руска джаджа наречена "престиж" която е нещо от рода на радио - честотен сканер и разни нейни модификации - ако някой се сеща за какво говоря да ми драсне, защото хардуеърната част нещо ми убягва а софтуеърната я имам напълно работеща. Аз попринцип съм програмист, ама както е видно бъкел не хващам от електроника. Но ако някой пък му трябва помощ в тази насока с радост бих помогнал, също и за софтуеърен ревърс инджинеринг. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|