Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

2 комп 1 монитор
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mali59
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр. Дулово

МнениеПуснато на: Съб Ное 17, 2007 16:33    Заглавие: 2 комп 1 монитор Отговорете с цитат

Здравейте. Искам да ви попитам дали може да се свързват два КОМПЮТЪРА към един МОНИТОР и как?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Съб Ное 17, 2007 16:59    Заглавие: Отговорете с цитат

И като как трябва да изглеждат двете изображения Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mali59
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 17, 2007 17:03    Заглавие: Отговорете с цитат

andrey1988 написа:
И като как трябва да изглеждат двете изображения Question

На монитора би трябвало да има два десктопа
Върнете се в началото
DukeNukem
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 17, 2007 17:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Виждал съм 1монитор за 2PC-та. С превключвател сменяш PC1 или PC2. Ама 2 desktop-а едновременно не може или поне не съм чувал.

извън темата:

Някои има ли схема на такъв превключвател? 10X предварително.

(забравих да го напиша на кирилица. Извинявам се:)

Последната промяна е направена от DukeNukem на Съб Ное 17, 2007 18:07; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Ное 17, 2007 17:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Интересно ,аз до сега такова чудо не съм виждал.
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Ное 17, 2007 17:55    Заглавие: Отговорете с цитат

За тоя горе дето пише на маймуница-има готов такъв за три компа с един монитор и една клавиатура и мишка ,ама в момента не се сещам как се казваше.Ако те интересува в понеделник и модела ще ти кажа и колко струва.
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 17, 2007 17:55    Заглавие: Отговорете с цитат

има,ама монитора е с два входа и от монитора се превключват
Върнете се в началото
nobodyshadow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Съб Ное 17, 2007 18:11    Заглавие: Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
За тоя горе дето пише на маймуница-има готов такъв за три компа с един монитор и една клавиатура и мишка ,ама в момента не се сещам как се казваше.Ако те интересува в понеделник и модела ще ти кажа и колко струва.

На мен ми е интересно самото превключване на клавиатурата и мишката как става има ли нещо по особено?
mali59
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 17, 2007 23:57    Заглавие: Отговорете с цитат

питам защото такова нещо съм виждал преди около 3 години в кабинета на един от администраторите на русенския университет. каза ми че монитора е вързан към два компа и забелязах че на екрана има два десктопа - единият на цял размер а пък другият беше по-малък.
Върнете се в началото
petar nikolov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 18, 2007 0:05    Заглавие: Отговорете с цитат

mali59 написа:
Здравейте. Искам да ви попитам дали може да се свързват два КОМПЮТЪРА към един МОНИТОР и как?

Възможните решения са много, и най-доброто зависи от това как се използват компютрите.

1. Чисто софтуерно решение - програма за отдалечена администрация. Има много такива програми, единственото което е необходимо е двата компютъра да са свързани чрез някаква връзка (примерно локална мрежа). На единия инсталираш "сървъра" на програмата (той е без монитор), на другия инсталираш "вюрера" (той е с монитора). От "вюрера" управляваш "сървъра".
Примери - NetOp, RAdmin и д.р.
Пробвал съм лично, не сложно. Все едно видео изхода на управляваната машина е пренасочен в програмен прозорец.
2. KVM switch - Keyboard, Video, Mouse switch е превключвател който дава възможност с една клавиатура, една мишка и един монитор да се управляват повече от един компютър, точният брой -според модела на превключвателя. Но в даден момент управляваш само един компютър. Обикновено управлението се превключва с клавиатурна комбинация, но има и модели при които има специални превключватели.
Нямам такова нещо но съм виждал кака работи. Като недостатък мога да посоча че евтините KVM switch-ве влошават качеството на образа, а скъпите струват колкото компютър с монитор, така че аз предпочитам първия начин - с програма за отдалечена администрация.
3. Има монитори с два входа (и CRT и LCD) с ключе на предния панел, които позволяват да се превключва между тези входове. Но в даден момент от време се вижда картина само от от единия компютър. За клавиатурата и мишката, или за всеки компютър трябват отделни бройки, или се използва KVM switch (по-точно KM switch) който превключва само клавиатура и мишка.
Имал съм такъв CRT монитор, и трябва да отбележа че ако трябва да се превключва често е и неудобно и "нездравословно" за монитора.
4. Има някои (по-точно няколко) модели монитори които могат да изобразяват едновременно два образа на два десктопа един до друг. Но това са големи и извънредно скъпи монитори.
Сещам се за един ViewSonic и един IBM, които са вече извън производство. А ето и едно нещо което се произвежда - EIZO FlexScan SX3031W, а цената му е около 4500лв.

----------
Това е, за друго в момента не се сещам. Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети