| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
yordankl Нов потребител

Регистриран на: 18 Ное 2007 Мнения: 8 Местожителство: обл.Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 11:08 Заглавие: |
|
|
Живея на четвъртия етаж, и от известно време забелязах че сметките ми набъбват без да стоя там.Изключих горе главния бушон и слизам долу при електромера и какво да видя- електромера се върти.Извиках техници от енергото..смениха ми електромера и пак същата работа ---от време на време електромера ми навърта голяма сметка.Съмнявам се в един комшия на по долния етаж че се е вързал към моя кабел но нищо не мога да направя......Говорих с техниците от енергото....Отговорът им беше че тях ги интересува до електромера , а след него да се оправям сам..
Незнам как мога да предизвикам проверка в комшията щото тоя евно ми взема от моя ток след електромера .....мислих вариант да му пусна 380 волта по кабела ама нещо не можах да измисла как да стане щото нулата няма как да я прекъсна....направо незнам какво да правя.....освен да си прекарам захранващия кабел до етажа покрай терасите че да се вижда...
Дайте някаква идея....знам как да се оправям с токове .  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 11:39 Заглавие: |
|
|
Къде се намира електромера?А ако наистина се съмняваш в съседа си и имаш достъп до проводника след електромера-изключи си всички уреди и свържи един мощен диод 20 и нагоре ампера последователно на фазата.Ако си е включил телевизор уредба или компютър-ще се чуе. След това си възстанови схемата. _________________ http://www.bg-sonic.com/members.php?id=147 |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 12:35 Заглавие: |
|
|
Абе то съвета е хубав,ама малко ме съмнява човек да краде ток и да го ползва за да си захрани компютър,телевизор и другата битова електроника.По-скоро ще си навърже яки отоплителни уреди-печки,мечки,бойлери,котлони-а на тях диода нищо не може да им направи. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 13:12 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Абе то съвета е хубав,ама малко ме съмнява човек да краде ток и да го ползва за да си захрани компютър,телевизор и другата битова електроника.По-скоро ще си навърже яки отоплителни уреди-печки,мечки,бойлери,котлони-а на тях диода нищо не може да им направи. |
Да ама и някой телевизор ще включи все пак. Хубаво де как ги правят тез работи. Долу в таблото не може да бара. Най много да е изкопал стената там от където минават магистралните кабели и да се е вързал на някой кабел различен от неговия без да знае че набутва тебе. (-"Ааа той някой от комшиите ще е ама кой няма значение...."). На неговия етаж разкопавано ли е някъде по стената? |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 14:49 Заглавие: |
|
|
Зависи колко са живеещите във входа .Ако са малко 5-6 семейства може да го хване вечер щом види че електромера му върти пък не е включил нищо ,почва и развива бушоните на останалите живеещи . В който апартамент не угасне тока пък бушона му е развит ето ти крадеца.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
yordankl Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 16:36 Заглавие: |
|
|
На Коцев идеята ми хареса.Но ако е печка пак няма да разбера.
А за Диода и аз мисля че си е закачил я печка ,я бойлер щото за десет дни електромера ми е навъртял 300 kw при положение че вкъщи имам включен един фризер и един хладилник.
По скоро си е изкопал стената и е изкарал един контакт и си го ползва за по мощен уред. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 16:57 Заглавие: |
|
|
Предполагам че електормерите са ви на общо табло доло на входа .След електромера би следвало да има минимум два предпазитела един на фазата и един на нулата . Първо им развиваш този на фазите . Ако продължава да ти върти електромера значи някой ползва твоята фаза и неговата нула . Тогава почваш да развиваш и предпазителите на нулите и вече ще го хванеш кой е. Дори на твое място за да не гася на всички тока то бих почнал от тия в които най много се съмнявам че могат да крадат и ще го хванеш . _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
yordankl Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 17:03 Заглавие: |
|
|
Доколкото знам на нулите не се слага предпазители щото това би било живо самоубийство......какво ще стане ако примерно бойлера се укаси към корпус и вземе че изгори само предпазителя на нулата....ами направо ще си имаш чудесна фаза на корпус без нищо да я притеснява...  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 17:15 Заглавие: |
|
|
Ами при нас на входа след електромера са три предпазителя .За фазата ,за нулата и третия 25 ампера за осветлението на гаража и мазата .Блока е сравнително нов на осем години.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
yordankl Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 17:38 Заглавие: |
|
|
Все ми се върти идеята да му вдигна напрежението и май взе да ми се заформя идея:
Изключвам си първо бушоните в апартамента, после отивам и си развивам
бушона след електромера и правя един приспособен бушон с два извода- един от фазата на моя електромер и другия който отива за кабела към етажите. Включвам примерно един автотрансформатор да вдига напрежението примерно на 1000 волта и го оставям закачен за известно време .Едва ли един нагревател на печка или бойлер ще издържи на това напрежение.
Мислех си дали да не ползвам електрожена като го обърна обратно за автотрансформатор щото трябва да е по мощен.Като разбира се го включа за много кратко.
Как мислите електрожена дали ще издържи на вторичната му намотка да подам за кратко 220 волта, по мои груби сметки на първичната му намотка ще излезе 1000 волта |
|
|
 |
|