|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladinik Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 19, 2007 12:09 Заглавие: Схема за TV HINARI CT20R |
|
|
| Здравейте, търсих из нета, но не успях да намеря схема за този модел телевизор HINARI CT20R. Един приятел ми го донесе и ме помоли да го погледна ако мога. Аз се занимавам главно със авто електроника и компютърна такава, но реших че може да съм му полезен. Проблемът на телевизора, е че като се включи пали кинескопа, но дотам, нито звук, нито картина /само бланк/, а и никакви бутони не работят, Така че ако някой има схема ще съм благодарен, за да мога да поровичкам и открия пробема. Успешна работа. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 19, 2007 12:27 Заглавие: |
|
|
Добре дошъл!
Напиши състава на телевизора!
И влез в профила ти и направи и-мейла ти да е видим,щото в противен случай дори и някой да има схемата и да има желание да ти я прати-няма как... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vladinik Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 0:31 Заглавие: |
|
|
Отворих го телевизора, ама вътре е мазало, някой така е пипал, запоявал, разпоявал, че не съм сигурен дали всичко си е на мястото. Гледам приемателя за дистанционното също разпояван, разни кондензатори са сменяни, мен вече ще ме е страх да го включа в мрежата този уред, нищо чудно че не работи. Ама никъде не пише ни шаси ни нищо, нали ви казвам, цялата платка е надрана като с отверка и шкурка. Самата платка ми прилича на тези на AKAI, кинескоп ORION, AN5601K, TDA2549, другите неща чесно да кажа не мога да ги разчета, явно е имало лепенки, които са откъснати.
Успях да проверя какъв е състава на телевизора, ако някой му се намира схема ще съм благодарен.
HINARI CT-20R,
състав:
MN15245KWC, AN5633, AN5601К, TDA2549, TDA8192, TDA1904
Тунер - ENV-57843F2
Памет - MN1220
Последната промяна е направена от vladinik на Чет Ное 22, 2007 0:16; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 2:22 Заглавие: |
|
|
На този AV май се включваше с ключе, виж да не е щракнато. И дали се обажда на дистанционно P1654. Почваш от захранване, сменяш кондензатори и гледаш вторичните +12V. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
vladinik Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 13:20 Заглавие: |
|
|
| Точно така с ключе е. Сега ще ходя да взимам частите, че при мен нямам и ще го почвам, ама ми се щеше и една схемичка да намеря. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|