Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Непознат елемент

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Сря Яну 12, 2005 12:26    Заглавие: Непознат елемент Отговорете с цитат

SMD елемент - корпус SOT223 - на него пише ABF304 - намира се в модул за достъп за цифрова сателитна телевизия тип MATRIX Някой може ли да каже какъв е елемента
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Сря Яну 12, 2005 16:07    Заглавие: SMD element Отговорете с цитат

виж на този адрес http://www.marsport.demon.co.uk/smd/mainframe.htm
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Яну 14, 2005 12:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами и аз търся един елемент какъв е точно, но на ози сайт не можах да се ориентирам в обстановката Sad
D414
BE4B11
Това пише на него и предполагам че е полеви транзистор някакъв, но не знам какви са му параметрите и т.н.
Помогнете ако можете.
Върнете се в началото
Azer
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив/София

МнениеПуснато на: Пет Яну 14, 2005 13:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам, госта бях аз Smile Все пак мисля че това е npn RF 8GHz MRF951, но не съм сигурен, някой ако може да ми каже със сигурност Smile Embarassed
Гост

МнениеПуснато на: Нед Яну 30, 2005 12:54    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип е доста сложно да се определи точно какъв е елемента,защото всички фирми ги маркират различно.По тази причина е необходимо:
1.Да се определи точно какъв е корпуса.
2.Дали всички букви от означението са с еднаква големина и вид,
защото някои фирми пишат и месеца и годината на производство естествено също кодирани, но с различен шрифт, от където идва трудността да се определи точно кои символи са кода на самия елемент.
3.Да има представа какво горе-долу представлява елемента.
Следващата стъпка е да се намери някой code book от нета и там да се направи справка,като чрез горните три точки се правят изключвания,докато се достигне до някакъв резултат.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети