|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Сря Яну 12, 2005 12:26 Заглавие: Непознат елемент |
|
|
| SMD елемент - корпус SOT223 - на него пише ABF304 - намира се в модул за достъп за цифрова сателитна телевизия тип MATRIX Някой може ли да каже какъв е елемента |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 12:54 Заглавие: |
|
|
Ами и аз търся един елемент какъв е точно, но на ози сайт не можах да се ориентирам в обстановката
D414
BE4B11
Това пише на него и предполагам че е полеви транзистор някакъв, но не знам какви са му параметрите и т.н.
Помогнете ако можете. |
|
|
 |
Azer Нов потребител

Регистриран на: 21 Сеп 2004 Мнения: 25 Местожителство: Пловдив/София
|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 13:24 Заглавие: |
|
|
Съжалявам, госта бях аз Все пак мисля че това е npn RF 8GHz MRF951, но не съм сигурен, някой ако може да ми каже със сигурност  _________________ Мисли трезво, пипай смело ! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2005 12:54 Заглавие: |
|
|
По принцип е доста сложно да се определи точно какъв е елемента,защото всички фирми ги маркират различно.По тази причина е необходимо:
1.Да се определи точно какъв е корпуса.
2.Дали всички букви от означението са с еднаква големина и вид,
защото някои фирми пишат и месеца и годината на производство естествено също кодирани, но с различен шрифт, от където идва трудността да се определи точно кои символи са кода на самия елемент.
3.Да има представа какво горе-долу представлява елемента.
Следващата стъпка е да се намери някой code book от нета и там да се направи справка,като чрез горните три точки се правят изключвания,докато се достигне до някакъв резултат. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|