Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ТХО-използуване

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
todor_nmb
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 19, 2007 17:16    Заглавие: ТХО-използуване Отговорете с цитат

Уважаеми колеги! На всеки е известен проблема с намиране на подходяща феромагнитна сърцевина при конструиране на импулсни захранванияие.В това отношение трансформаторите за хоризонтално отклонение са примамливо решение.Трудностите започват при разглобяването.По стандартния метод-използване на различни шлосерски инструменти често се чупи магнитопровода.Ще съм благодарен ако някой сподели опита си, по специално лепилото с което са съединени двете половини дали може да се стопи чрез нагряване до разумна температура.Мога ли да се снабдя от някъде
без да се налага да разглобявам ТХО-та.Разбира се говорим за мощности над 200вт.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nobodyshadow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Пон Ное 19, 2007 18:04    Заглавие: Отговорете с цитат

http://home.comet.bg/shop/index.html виж тук търсене>ферити
Не си писал от къде си може да има откъде да си купиш от града.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 19, 2007 18:07    Заглавие: Re: ТХО-използуване Отговорете с цитат

todor_nmb написа:
На всеки е известен проблема с намиране на подходяща феромагнитна сърцевина при конструиране на импулсни захранванияие...

Е па щом е толкоз голям проблем-имам изостанали от време оно едно кашонче едри ферити (Ш-та,броневи,тороиди).Ако те интересуват пиши на ЛС Wink
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пон Ное 19, 2007 23:24    Заглавие: Отговорете с цитат

nobodyshadow написа:
http://home.comet.bg/shop/index.html виж тук търсене>ферити
Не си писал от къде си може да има откъде да си купиш от града.

Кашке са чудесни ферити , използвал съм незнам колко хиляди от тях ( тороиди и Ш-та с различни размери) , не съм имал проблеми . Имай предвид , че ТХО-товите Wink ферити рядко са особено качествени , за сравн. ниска честота са , имат голям "просвет" заради специфичната макара - това не е особено полезно при друго приложение .
Моят съвет е от който и град да си - поръчай си , ще ти ги изпратят и за 2-3 дни ще ги получиш (аз също не съм от Сф или Пд , но не е проблем)! Проблема е , че не винаги имат налични точно които ти трябват , затова провери (най-добре по телефона Wink ) какви имат и след това смятай трафа !
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Ное 20, 2007 22:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички които ми отговориха!Благодаря за препратката към Кашке!Намерих каквото ми трябваше!
Вече го поръчах.
Относно ТХО-тата, наистина работят при отн. ниски честоти,но съществува мнение че повишаване на честотата над 30-40кН не води до ефективно намаляване на размерите, поради повишаване загубите в ключовите елементи и съотв. площите на радиаторите.
Бързо и лесно е да поръчаш готов ферит,а защо не и готово изделие.
Все пак...примамливо е да направиш нешо с подръчни материали,както когато Интернет не беше толкова разпространен.
Още веднъж благодаря!
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Вто Ное 20, 2007 22:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Благодаря на всички които ми отговориха!Благодаря за препратката към Кашке!Намерих каквото ми трябваше!
Вече го поръчах.
Относно ТХО-тата, наистина работят при отн. ниски честоти,но съществува мнение че повишаване на честотата над 30-40кН не води до ефективно намаляване на размерите, поради повишаване загубите в ключовите елементи и съотв. площите на радиаторите.
Бързо и лесно е да поръчаш готов ферит,а защо не и готово изделие.
Все пак...примамливо е да направиш нешо с подръчни материали,както когато Интернет не беше толкова разпространен.
Още веднъж благодаря!

Това с подръчните средства съм го правил навремето : от ТХО , разни руски и чешки чашки , руски тороиди и какви ли не ...(вече май се броя за старата генерация Laughing ) , та затова ти казвам че е по-добре да си поръчаш истински изпитан материал ферит . "Бъхтиш" маса време , изразходваш много нерви докато разбереш че проблема е във ферита .
Като работиш с Кашке , ако имаш проблеми можеш да си сигурен , че проблема е другаде Wink ....
Върнете се в началото
todor_nmb
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 20, 2007 22:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Убеден съм,че с Кашке няма проблеми.
Но при ''добро желание'' мога да имам проблеми дори с идеалния ферит! Laughing
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети