| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 19, 2007 19:18 Заглавие: |
|
|
| И какъв датчик предлагаш с изход RS232 ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 19, 2007 20:06 Заглавие: |
|
|
| Хубаво е да се преглеждат даташитовете,а ето какво съм виждал в шийта на простия и евтин датчик LM335(виж атача).Остава само на изхода да се сложи един компаратор с едно диодче в обратната връзка и да се настрои хистерезиса.LM335 кара на доста метри с 1ма ток през него. |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 9:09 Заглавие: |
|
|
| toltec написа: | | И какъв датчик предлагаш с изход RS232 ? |
датчиците на този терморегулатор http://www.epd.hit.bg/RTh6BG.pdf са с изход RS485 и мери от -50 до +150 градуса като дава точност около 0,5 градуса. По принцип както съм написал по-горе 232 не е подходящ зашото пак е за малко метри. RS485 обикновено се използва за всички алармаджийски датчици.
за LM335 трябва да се направи токов кръг както е написано в даташиита и пак разстоянието на сигурна работа не е голямо а и да поясня че има доста други изисквания като например релетата на управление на помпата да не правят прекомерно много включвания за час (обикновено трябва да са 16-20). |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 17:20 Заглавие: |
|
|
| Не съм казал че RS232 е подходящ ( дайе бих казал че е най-неподходящ ). Това към което си дал линк е датчик + контролер + интерфейс за RS485 .Всъщност връщаме се в началото на темата. |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 17:40 Заглавие: |
|
|
| toltec написа: | | Не съм казал че RS232 е подходящ ( дайе бих казал че е най-неподходящ ). Това към което си дал линк е датчик + контролер + интерфейс за RS485 .Всъщност връщаме се в началото на темата. |
Датчика се продава отделно от контролера просто подайте запитване на мейла в страницата. С това искам да кажа, че никоя фирма не предлага 1 чип с 100 функции вътре. Аз съм работил и с TCN75 които са по I2C но най са ми харесали на Максим. При 1wire интерфейса наистина могат да се постигнат много метри.
Този датчик с 485 е направен с контролер който чете температурния сензор и прехвърля данните към 485. |
|
|
 |
|