Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвет за видеокарта
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Dobrich

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2007 18:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Понеже темата стана дълга искам да поясня : Процесора " INTEL Pentium4 Celeron D "и харда са ми още в гаранция както и DVD ROM-а. Дъното е Gigabyte със SIS чипсет и преди година му мина гаранцията. Видеото ми е интегрирано на дъното и няма TV out. Главно за това ми трябва външна карта ако тръгват и някои по сложни игри ще е в плюс. Извинете ме ако съм ви заблудил не разбирам много от класове карти и предположих че тия са среден клас за AGP slot.
Имам въпрос към Bojilov Значи ли че след като вече поръчах 9600 вместо 9550 съм избрал по лошия вариант Question
Да допълня че след една година ще се купува друг комп който ще е много по добър от този . Аз съм на принципа че компа трябва да се сменя от 3 до 4 години.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2007 20:43    Заглавие: Отговорете с цитат

di_rtv написа:
Значи ли че след като вече поръчах 9600 вместо 9550 съм избрал по лошия вариант Question

НЕ
Те 9550 и 9600 са да го обяснея с думи прости-да речем "еднакви карти".
Значи принципно ако си заложил на 256МБ която горе се спомена вече е малко според мене безсмислено да речем.Не "грешка",а по-скоро безсмислено.
За карти от сорта на 9550 и 9600-128МБ е оптималния размер на паметта.
Просто тази карта със 128МБ ще има същата производителност,като същата със 256МБ заради това че тази с повечето памет ще е със по-бавни памети.
Много е вероятно 256МБ да ходи малко по-малко на клок от събрат и.
Като производителност да речем 9550-9600 със 128 или със 256МБ-разлика няма.
Да речем че са приблизително еднакви.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2007 21:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на Bojilov за отговора Very Happy . Значи това което описват тук http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=48203&highlight=Sapphire+9600pro+256mb

е вярно. Имам пред вид това тази карта над 400/500 или малко отгоре просто не може да ходи. дали ще е 410/510 или 400/500 това ще ти даде разлика от 1-2% в производителността. По добре си намери едни стабилни около 400/500 и дръж на тях вместо само да търсиш до колко може-тая карта за клок не става, понеже си е хардуерно клокнат 9550, а тя много над 400/500 не ще . При положение че не обичам да овърклоквам този вариант с 9600 ме устройва. Още повече че е фабрично направен. Картата е закупена вече. Благодаря на всички за отговорите Smile .
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2007 21:54    Заглавие: Отговорете с цитат

di_rtv написа:
Значи това което описват тук е вярно. .

Абцалютно! Laughing
Даже ако се разровиш някъде из ХВБГ навремето и моя една тема имаше по въпроса.Нейдеси...Впоследствие през ръцете ми минаха и заминаха изпопродадени една камара 9550-9600-X700-9800 във най-разните им разновидности.
За съжаление вече времената им отминаха-просто са си морално старички...нали трябва да има нови карти...мощните игри искат...нали караме вече с по-харни монитори...нали дразни да видиш някое ново графично ефектче,шаренийка,резолюцийка....нали трябва после да се чудим защо са ни червени очите като на електроженист от Зимбабве и да ходим по очни доктори. Laughing
Е ами кво да ти кажа в този случай освен честита придобивка!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2007 22:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря Exclamation Exclamation Exclamation Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети