| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 21:21 Заглавие: TV Schaub Lorenz 8228. Как да изкарам звук на DK? |
|
|
Опитах с обикновенна приставка и "широк" ПАВ, но не се получи. В руския форум прочетох че в някой случй се получавало само с превключване в сервизен режим, но засега не успявам да вляза в него. Имам оригиналното дистанционно. Шасито е изпълнено с цифровата серия на NOKIA. Моля помогнете с информация за влизане в сервизен режим, или ако някой знае друго решение. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 21:27 Заглавие: Re: TV Schaub Lorenz 8228. Как да изкарам звук на DK? |
|
|
| Добри написа: | | Шасито е изпълнено с цифровата серия на NOKIA. |
Я дай състав на телевизора,ама малко по-подробно.Цифровите чипове от серията Digit-2000 са ясни-няма нужда да ги споменаваш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 10:27 Заглавие: |
|
|
Bojilov, МЧУ-то е изградено с ТДА8349А и квазипаралелен звук с ТДА2545 На изхода му е поставен ПКФ 5.74МС, не знам дали само сдобавяне на 5.5МС нещата ще тръгнат защото след филтъра стои ТВА120 а не ТДА2555. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 12:00 Заглавие: |
|
|
| Добри написа: | | Bojilov, МЧУ-то е изградено с ТДА8349А и квазипаралелен звук с ТДА2545 На изхода му е поставен ПКФ 5.74МС, не знам дали само сдобавяне на 5.5МС нещата ще тръгнат защото след филтъра стои ТВА120 а не ТДА2555. |
Кааак ще добавяш 5,5МХц филтър?
Филтър на 5,5Мхц си има освен този на 5,74МХц.Намери го този на 5,5МХц и вържи приставката на входа му.
Кое е МЧУ-то-онова в големия тунер ли?
А дали е TBA120 или TDA2555 няма никакво значение за приставката звук. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 9:34 Заглавие: |
|
|
Bojilov След много внимателно оглеждане не намерих друг филтър на 5.5МНz. Опитах дори и с квазипаралелна приставка и пак не става. Най вероятно честотната лента е срязана още в тунера. Дайте начин за влизане в сервизен режим и оттам да опитам да отключа DK. Или дъмп със DK. Процесора е CCU 3000 а записа на ЕPROM-а е FA06.0 _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
makom Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 10:51 Заглавие: |
|
|
| Добри написа: | | Bojilov След много внимателно оглеждане не намерих друг филтър на 5.5МНz. Опитах дори и с квазипаралелна приставка и пак не става. Най вероятно честотната лента е срязана още в тунера. Дайте начин за влизане в сервизен режим и оттам да опитам да отключа DK. Или дъмп със DK. Процесора е CCU 3000 а записа на ЕPROM-а е FA06.0 |
Не може да няма пропускащ филтър 5,5Мхц Освен ако някой не го е махнал. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 11:02 Заглавие: |
|
|
| Добри написа: | | Bojilov След много внимателно оглеждане не намерих друг филтър на 5.5МНz. Опитах дори и с квазипаралелна приставка и пак не става. Най вероятно честотната лента е срязана още в тунера. Дайте начин за влизане в сервизен режим и оттам да опитам да отключа DK. Или дъмп със DK. Процесора е CCU 3000 а записа на ЕPROM-а е FA06.0 |
Нещо не гледаш като хората...няма такъв филм в телевизора да има 5,74МХц филтър,ама да няма на 5,5.
И понеже упорито отказваш да опишеш подробно състава на телевизора,а нокии (и лоренци) със CCU3000 и серията цифрови чипове има една камара видове-да не кажа че ITT-NOKIA ги е измислила самите тия чипове-взема да те питам по друг начин
Това ли ти е шасито?
 _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 11:18 Заглавие: |
|
|
Да шасито е това от снимката, и на платката в ляво от тунера и МЧУ-то има ТВА 120 със филтър 5.74МС на входа. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
makom Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 14:16 Заглавие: |
|
|
| Добри написа: | | Да шасито е това от снимката, и на платката в ляво от тунера и МЧУ-то има ТВА 120 със филтър 5.74МС на входа. |
А в МЧУ(голямата ламаринена кутия)провери ли добре дали няма такъв филтър  |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 14:21 Заглавие: |
|
|
Колеги успях да изкарам звука, но ми отне доста време и нерви, докато разбера по метода на изключването, че звука постъпва през емитерен повторител директно във MSP-то. За какво е поставена ТВА120 и досега не мога да си отговоря. Значи свързва се обикновенна приставка директно към 42 крак на MSP2400 и звука заспива. Благодаря на всички за мненията. Закривам темата. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
|