| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
daminad Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2006 Мнения: 189 Местожителство: Somewhere in time
|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 23:54 Заглавие: |
|
|
А извинете за въпроса но бих го задал защото не видях точно пояснение.(пък и в музикалната среда съм новак)
Този дисторшън къде трябва да се свърже преди или след усилвателя.
т.е. непосредствено след китарата или след усилвателя?
благодаря предварително
И съжалявам за късната намеса в темата. _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
"Който не знае закона на Ома да си ходи у дома!" - Р. Ц. Кирилов |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 19:21 Заглавие: |
|
|
Преди усилвателя.Вариантите са два-ако свириш с нещо домашно-китарата в дистъра и от него-в усилвателя.Ако имаш професионален усилвател-той си има изход EFFECT SEND-от там се взима сигнал,предварително усилен и се вкарва в дистъра,а от него се връщаш на букса EFFECT RETURN ,която води най-общо към крайното стъпало.Ефектът е по-добър,изразен и лесен за настройка когато на входа му се подаде достатъчно голям сигнал.Така е и с другите ефекти.Евтинките китари тип СТРАТОКАСТЪР са обикновено със сингли-единични адаптери,които на всичкото отгоре са и и доста калпави.Това води до необходимост от леко предварително усилване на сигнала-3-5-6 пъти и тогава нещата стават значително по-добри,но това вече е друга тема.PR1KA3L1BK0,не си докладвал свирна ли дистъра  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 20:57 Заглавие: |
|
|
Не съм съгласен за стратокастърите -ама както и да е,ще го преглътна.Колкото до дисторшъните-можеш да си купиш BOSS за около 100долара,а можеш и да си направиш сам със звук който на теб ти харесва.Има много схеми.Трябва само да ги потърсиш.Ако си перфекционист и имаш повечко "стотинки" най-добрия вариант е лампов МАРШАЛ  _________________ http://www.bg-sonic.com/members.php?id=147 |
|
|
 |
daminad Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2006 Мнения: 189 Местожителство: Somewhere in time
|
Пуснато на: Съб Ное 24, 2007 18:51 Заглавие: |
|
|
Дефакто аз за момента си имам една не зле ел.китарка и един буфер 5.1 и смятах да прекарам сигнала през ПЦ.
А дефакто това оформяне на сигнала по какъв принцип става?
И как по точно може да се направи друго изменение на сигнала? _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
"Който не знае закона на Ома да си ходи у дома!" - Р. Ц. Кирилов |
|
|
 |
|