Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търсят ли се сензорни бутони или клавиатури?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Lampir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 25, 2007 14:25    Заглавие: Търсят ли се сензорни бутони или клавиатури? Отговорете с цитат

Здравейте!
Търся хора заинтересовани от покупката на сензорни бутони или клавиатури. С един бутон можете да си сложите скрит ключ в табло или брава, за който само Вие знаете. С клавиатурата ще можете да замените досега съществуваща механична клавиатура (max 24 бутонна) или да я добавите като опция за Ваш проект. За момента проекта е с отворен край, което ще рече, че всяка произведена бройка ще бъде уникат според изисквания на клиента (захранващо напрежение, брой бутони и др.) и особеностите на мястото за монтаж (геометрия на платката, монтажни отвори, дебелина на материала, през който трябва бутона да бъде чувствителен и др.). Все още няма точно определени цени, но според мен ще варират между 20 и 120 лв/бр.
Ако тази обява е предизвикала интерес и имате въпроси пращайте ПМ или пишете на адрес: [email protected]
Lampir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 03, 2007 10:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Е, добре де. Щом не се търсят, моля споделете защо. Не са удобни, минало им е времето и нямат приложение или просто цената е висока?
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 03, 2007 17:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами от всичко по малко но най-вече цената ... при 20 лева за бутон (и то минимум!) трябва наистина много да ми трябва за да си го купя. Да не говорим за 120 лева .... Very Happy

Освен това за често използвана клавиатура са най-подходящи механичните бутони с голям ход и лек клик ... точно както са си хубавите настолни компютърни клавиатури. При всяка друга с по малък ход, да не говорим за без такъв, рано или късно се подбиват пръстите.
Lampir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 04, 2007 20:23    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз очаквах цената да е определяща за търсенето. За съжаление не мога да задвижа серийно производство за около 100-200 броя. Иначе като човек не съм алчен и с удоволствие бих ги давал за 4-5лв/бутон. Важното е да сме в играта Smile.
И понеже не става номера със серийното производство, реших да компенсирам с уникалност. Освен това, joda, май грешно си разбрал какво предлагам - това са клавиатури за монтаж на електронни кодови брави, алармени устройства (или нещо подобно). А кой нормален човек си набира кода на алармата по 15 пъти на ден, че да му се подбиват и пръстите Wink.
Освен това си прав, че какъвто и да е бутон трябва да има тактилност и работя по въпроса. Според мен е най-добре да има звук, но е по-лесно да направя светлинна индикация - ето още една опция за избор от клиент Wink. Все пак като гледам как "валят" поръчките сигурно няма да го доработя Smile .

П.С. Ще пусна и нов пост, но и тук да питам - някой знае ли добра платкаджийница която прави дребни и прототипни серии по-евтино от Олимекс? Под "добра платкаджийница" разбирам да поддържа минимална разделителна способност по-малка или равна на 10 милса (ако е 8 е идеална).
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 04, 2007 20:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом ти се занимава със такива неща...
Аз бих те насочил към изработка на заместващи сензорни тастатури за разните битови уреди-има микровълнови и разни други бинтови уреди със триплекси,които често се скапват.
Но пак като имаш на впредвид,колко струва новия уред и как една чисто нова оригинална е 20-40лв и пак се губи смисъла от файдата.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети