| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dimitrov1 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2007 19:46 Заглавие: ДУ за Sony KV-2184MT |
|
|
Здравейте,
Имам проблем с оригиналното дистанционно управление на телевизора Sony KV-2184MT. Днес си купих някакво универсално дистанционно управление, за което ми казаха, че с подходящи настройки може да работи със всичко. Бих искал да помоля някой ако знае как се настройва това чудо на техниката да работи с този телевизор да помогне.
Опитах със задържане на бутона Setup. Започва да мига единия клавиш на който пише TV, но аз съм до там. На гърба на дистанционното пише да се въведе три цифрен код. Нямам си никаква идея какъв е този код.
Та молбата ми е ако някой има представа за този код или как изобщо да го подкарам това чудо да опита да ми обясни.
Благодаря ви предварително.
П.С. Като задържа Setup и бутона за изключване започва да мига бутона TV на дистанционното и след около половин минута изключва телевизора |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2007 19:53 Заглавие: |
|
|
Качи поне снимка на това което си купил, че такива "пръчки" има колкото щеш.
Въпросното дистанционно би трябвало да е с книжка с кодове, а ако няма - подозирам коя ще да е марката. .
| Цитат: | | Като задържа Setup и бутона за изключване започва да мига бутона TV на дистанционното и след около половин минута изключва телевизора | Това означава, че си открил процедурата за autosearch и като изключи телевизора трябва бързо да натиснеш и/или пуснеш някой друг бутон.
Като гледам обаче модела на телевизора - силно се съмнявам, че ще намериш подходящ код който да замества (пълноценно) оригиналното.
П.С. Темата не е много на място и ще я преместя в друг раздел. |
|
|
 |
dimitrov1 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 8:29 Заглавие: |
|
|
Чудото на техниката изглежда така.
Всъщност за сега сработи със бързото натискане на произволно копче след като изключи телевизора. Не ми сработват менютата за изключване, за избиране на канал над 19, менюто за настройките на цветове, яркост, контраст ...
Основното което трябва на всеки един човек си работи - увеличаване на звука и сменяне на канали. Все пак ако някой има идея за този код не бих му отказал.
Благодаря ви. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 13:29 Заглавие: |
|
|
Немога да ти помогна.
Такова не ми е попадало.
По-отношение на това какво липсва - с универсалните е така.
Ако ти се наложи да пренастроиш телевизора, вероятно ще установиш и още липси.
Това едва ли е единствения код на който ще се обади телевизора ти, така че би могъл да повториш процедурата и да видиш дали няма да "излезе" нещо по-подходящо. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 13:29 Заглавие: |
|
|
Абе то че елементарните неща работят-работят.Хубаво.
Ама за тия пари дето си вземал "това нещо" щеше да вземеш пулт на Conel,Pilot,Visa дето ще е едно към едно със оригинала,като функции.
Избягвайте ги тия унивесални пултове със гръмките реклами "Суперуниверсал","7 в едно" и т.н.
Имаше една приказка-"Всичко в едно и в крайна сметка-лайно"  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
dimitrov1 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 21:22 Заглавие: |
|
|
| Това чудо на техниката всъщност струваше осем лева и го купих на принципа на който купувам дъвки - видях го в една купа пълна с такива подобни. Ако не беше сработило щях да го върна ... |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 22:35 Заглавие: |
|
|
Не се занимавай с това извращение.Купи си пулт на CONEL FRC5781  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|