Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Отново Samsung- дали е кинескоп, знаещи?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Elmech
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Чет Яну 13, 2005 14:46    Заглавие: Отново Samsung- дали е кинескоп, знаещи? Отговорете с цитат

едночипов ТВ Samsung CZ-21K22T; процесор TDA9353 PS/N2/3/0568,
при включване показва за около секунда картина, после изключва в стендбай.
При намаляване на ускорението до нула не изключва.
При блокиране на АББ и увеличение на ускорението нормален растер и не изключва.
Видеоусилвателя е ТДА6107, не съм го сменял, но мисля че не е от него. Question
Моля за съвет!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Яну 13, 2005 15:04    Заглавие: Re: Отново Samsung- дали е кинескоп, знаещи? Отговорете с цитат

Elmech написа:
едночипов ТВ Samsung CZ-21K22T; процесор TDA9353 PS/N2/3/0568,
при включване показва за около секунда картина, после изключва в стендбай.
При намаляване на ускорението до нула не изключва.
При блокиране на АББ и увеличение на ускорението нормален растер и не изключва.
Видеоусилвателя е ТДА6107, не съм го сменял, но мисля че не е от него. Question
Моля за съвет!

Аз имах подобен случай със едночипов Самсунг и дефекта излезе от процесора. Как ли не се мъчих да го излъжа, какви ли не гимнастики правих, но без успех. За да си съвсем сигурен къде ти е дефекта, ти препоръчвам да закачиш това шаси на друг кинескоп.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Чет Яну 13, 2005 16:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е лошо да се презапише паметта подобни симптоми в SAMSUNG KS1A са били от дъмпа. Успех Very Happy А може би има нещо скапано във веригата на ABL ???
тодо_р
Гост

МнениеПуснато на: Сря Фев 09, 2005 12:42    Заглавие: Отговорете с цитат

провери диода за ОХ по вертикала по добре направо го смени, един такъв ми разказа играта
Върнете се в началото
venelin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Zlatograd

МнениеПуснато на: Сря Фев 09, 2005 13:27    Заглавие: Отговорете с цитат

провери 36 краче на процесора,трябва да е около 1в
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 09, 2005 13:37    Заглавие: Отговорете с цитат

venelin,тодо_р преди да отговаряте не е лошо да се обръща внимание и на датата на последния пост.
При положение, че темата е почти от преди месец и питащия въобще повече не се е появил дали има интерес към нея?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Elmech
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Съб Фев 12, 2005 22:07    Заглавие: все още е валидна Отговорете с цитат

Цитат:
venelin,тодо_р преди да отговаряте не е лошо да се обръща внимание и на датата на последния пост.
При положение, че темата е почти от преди месец и питащия въобще повече не се е появил дали има интерес към нея?

venelin,тодо_р, Благодаря, че като знаете нещо го споделяте с колегите, защото напоследък май мнения много а инфо малко. Благодаря за обажданията и на останалите.Ако е редно на следващата тема ще са обаждам през два дни, та да е винаги в класацията на първа страница.
Сега конкретно по темата. Това което проверих е че на 36 крак има 8 в, и понеже като вдигна ускорението и се увеличи натоварването на ТХО-то би трябвало да пада( според схемата която проследих), първоначално реших че е нормално. но след вашата информация откачих 36 крак от пътечката се оказа че 8 волта излизат от самия процесор, а отвън на шината нормално при тъмен екран са 2,2 в.
Като го окъся крака (ток на късо към маса 109 мА), излиза картина, но с много лошо качество,(има някакво ограничение на размаха на сигнала за пушките) все едно че е заминал кинескоп.
Може и да е някой параметър в паметта, но не ми се вярва, по-скоро си мисля че е окъсил вътрешен защитен диод на този крак към +8в
Все пак ако някой има дъмп за подобен телевизор моля да го прати на мейла, за да пробвам за всеки случай. Също и напреженията на краката на процесора. А дали в самата програма на цифровия процесор няма някой параметър за този крак( дали не е конфигуриран като изход)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети