| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
iovo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 9:54 Заглавие: Зрядно за винтоверт BOSCH |
|
|
| Зрядно за винтоверт BOSCH AL1419 DV 7.2-14.4V не зарежда батерията.При включване индикацията за зареждане започва да мига но след 2-3 мин.спира показва край на заряда и сьответно батерията е празна.Има два тиристора които се управляват от една интеграла за която иидея си нямам каква еи как работи .Тиристорите са здрави.Някой правил ли е нещо подобно?Какьв може да е проблема?Педварително благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 11:14 Заглавие: |
|
|
Имах подобен проблем с друг модел.След два дена ровене се оказа че...ми е скапана батерията  |
|
|
 |
iovo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 11:34 Заглавие: |
|
|
| sbirov-.Благодаря за включването не е батерията .На друго зарядно се зарежда добре |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 19:08 Заглавие: |
|
|
| На друго СЪЩОТО зарядно ако се зарежда добре не е акумулатора. Но ако е различно тогава може все пак да е акумулатора. Има един куп автоматики и по простите бъркат ако капацитета на акумулатора не отговаря на този за който е предвидена. Казвам това защото и на мен ми изглежда като да е акумулатора. Но може и да е зарядното разбира се. Пробвай го с друга акумулатор ако имаш възможност. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 19:21 Заглавие: Re: Зрядно за винтоверт BOSCH |
|
|
| iovo написа: | | Има два тиристора които се управляват от една интеграла за която иидея си нямам каква еи как работи .Тиристорите са здрави. |
Ако ще "згрее"някого интегралата е:
""А вы попробуйте найти микросхему : 6HKB 0750175B ( ST-Microelectronics ) !"",което потвърждавам!
А в тая тема ги мъчи същото:
http://www.mastercity.ru/vforum/archive/index.php/t-31487.html |
|
|
 |
iovo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 10:38 Заглавие: |
|
|
| emoome-Препратката е много точна -благодаря.Батерията е добра на друго сьщото зарядно се зарежда .Явно интегралата епроблема а може и някой R както пишат братята руснаци .И тях бая ги е мьчило това зарядно.Сега имам ивторо работещо ще пробвам по метода на сравнението |
|
|
 |
zhivko Нов потребител

Регистриран на: 10 Яну 2007 Мнения: 30 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 12:18 Заглавие: |
|
|
| На мястото до индикатора има рисункана коятое показана индикацията при различно състояние на батерията-непрекъснато светене,мигане през големи интервали,бързо мигане няколко пъти-пауза-бързо мигане няколко пъти.Зарядното не е пред мен и пиша по спомен .Мисля че на непрекъснато бързо мигане отговаряше повишена температура на батерията.Ако е така проблема е в батерията.Веднъж ми се е случвало да я ремонтирам и се оказа кондензатор 4,7nF ,разположен близо до интегралката,но тогава липсваше индикация.Интегралката я имаше при Тодор Петров (Стара Загора)Дано съм бил полезен. |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 24, 2007 7:55 Заглавие: |
|
|
| Лошия контакт между клемите на зарядното и акумулатора, може да "излъже" зарядното. Един от методите за почистване е с най-обикновена вестникарска хартия (ивица от вестник, по която няма мастило), която се ползва като много финна шкурка - търкаш и чистиш. |
|
|
 |
iovo Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2007 22:11 Заглавие: |
|
|
| Minkov написа: | | Лошия контакт между клемите на зарядното и акумулатора, може да "излъже" зарядното. Един от методите за почистване е с най-обикновена вестникарска хартия (ивица от вестник, по която няма мастило), която се ползва като много финна шкурка - търкаш и чистиш. |
Благодаря на всички взели участие по темата! Накрая след вадене на кондензатори, съпротивления, интеграли и тн...се оказа че Minkov- ти си прав! Почистването на контактите-егати случая!!! Да се застреляш! |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 14:05 Заглавие: |
|
|
Сакън, бе човек, как така ще се стреляш? :-)
Този метод с лъскането го знам от моя приятел, финансовия магнат Рокфелер. Та купил той една ябълка за 25 цента, почистил я, излъскал я и я продал за 50 цента. С тези 50 цента купил две ябълки, почистил ги, излъскал ги и като му потръгнало, станал милиардер ... Особено, като получил, огромното наследство от бездетната си леля.:-)
Успех!
И да четеш финанси:-) |
|
|
 |
|