|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ikonoma2005 Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 20:32 Заглавие: Зареждане на Siemens |
|
|
Здравейте!
Проблема ми е следния. Изградих аларма с GSM модул, която се захранва от адаптер. След адаптера имам регулатор на напрежение със стабилизатор LM317T. От там си вадя 13,5 V. Това напрежение захранва акумулаторна батерия, GSM модула и самия GSM през стабилизатор 7805 и кондензатор 220 uF.
Обаче едно нещо ме томози. Въпреки, че на оригиналното зарядно на Siemens-a пише 5 V, то дава 8,9 V без товар и около 8,3 V с товар, а от моя стабилизатор се получава 5,06 V. Според вас така добре ли е зареждането на GSM-а или да търся стабилизатор за 8 V? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2007 19:46 Заглавие: |
|
|
Модулите ,които ползвам-на ЕТА-СИС Варна зареждат СИМЕНС-ите с 8V.Ако не ти прави проблеми-остави го така.Пък не е трудно и да си намериш 7808. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
ikonoma2005 Гост
|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 23:28 Заглавие: |
|
|
| Единственото, което не ми допада много е, че заради големия пад на напрежение грее повечко. От 5 до 8 V все пак има осезаема разлика при отдаваната топлинна мощност. При заряд Сименса консумира 0,4 A. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|