|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stereofonix Опитен потребител

Регистриран на: 15 Юли 2004 Мнения: 206 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 22:45 Заглавие: Ремонт на дъно AOpen |
|
|
Здравейте на всички. Налага ми се да ремонтиран това дъно като за начало видимо само кондензаторите са се надули около процесора ... предполагам при клок или не добро охлаждане на кутията
Кондензаторите са 3300мF/10v а марката им е
Та въпроса ми е може ли да се сложат други кондензатори .. т.е друга марка примерно 3300uF 10V Fujicon , и ако не може какви да сложа и от къде да ги закупя. Благодаря предварително
П.С А някой да му се намира такав процесор на Socet 462 и ако да какви параметри е и на каква цена ? Ако не някви предложения от къде мога да изкопая такъв ? _________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 22:56 Заглавие: |
|
|
| може да сложиш,гледай да са Low Imp 105 градуса,аз вземам от асво |
|
|
 |
stereofonix Опитен потребител

Регистриран на: 15 Юли 2004 Мнения: 206 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 22:58 Заглавие: |
|
|
Кофтито при мен е че съм от птовинцията и трябва чрез куриер да се снабдя с тях  _________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта! |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 29, 2007 15:11 Заглавие: |
|
|
И като ги сменяш имай пред вид че трудно се отпояват и още по трудно се запояват. Платките са многослойни и масовите писти отвеждат топлината много бързо. Потърси с търсачката, мисля че проблема е обсъждан не веднаж.
Какви параметри имаш като цел? Ако ти трябва нещо по слабичко имам едни 2 дъна със се процесорите (май повече станаха вече) които само събират прах. Мисля че бяха пентиум 2. Не искам пари. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
cvb Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 20, 2007 18:58 Заглавие: |
|
|
реално погледнато, кондензатора на рубикон може да е по-добър от другия в някои приложения. т.е. тази замяна да подобри работата на желязото.
но в повечето случай нещата са трагични. например почти всички индуктивности в комет не отговарят на каталожните данни. нито за индуктивност, нито за гранична честота, нито за максимален ток. въщото важи и за т.нар. "low esr" кондензатори, намираеми по нашите земи. и там е пълна китайщина, понякога кирилизирана.
онова с кеш паметите го помня. в първия момен не повярвах на очите си... бяха променили биоса да покава винаги, че има кеш. от кумува срама бяха сложили пластмаса с крачета в цоклите. горе долу по същото време една ПРОфесионална фирма пренаписваше честотата на процесори на ситопечат. сега правят други магарии, ма е опасно да се говори за тях.
мисълта ми е, че като се приберете в къщи с кондензатора/индуктивността си го премерете. както правите с килото моркови от женския пазар. е, кантара е малко по-сложен, особено за ESR, ама се налага. _________________
. |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 21, 2007 12:22 Заглавие: |
|
|
| cvb написа: | реално погледнато, кондензатора на рубикон може да е по-добър от другия в някои приложения. т.е. тази замяна да подобри работата на желязото.
но в повечето случай нещата са трагични. например почти всички индуктивности в комет не отговарят на каталожните данни. нито за индуктивност, нито за гранична честота, нито за максимален ток. въщото важи и за т.нар. "low esr" кондензатори, намираеми по нашите земи. и там е пълна китайщина, понякога кирилизирана.
онова с кеш паметите го помня. в първия момен не повярвах на очите си... бяха променили биоса да покава винаги, че има кеш. от кумува срама бяха сложили пластмаса с крачета в цоклите. горе долу по същото време една ПРОфесионална фирма пренаписваше честотата на процесори на ситопечат. сега правят други магарии, ма е опасно да се говори за тях.
мисълта ми е, че като се приберете в къщи с кондензатора/индуктивността си го премерете. както правите с килото моркови от женския пазар. е, кантара е малко по-сложен, особено за ESR, ама се налага. |
Извинявай за любопитството,но се интересувам ти какво направи с твойта платка няколко поста по-надолу.Ма как не те домързя да напишеш такова дълго послание. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|