Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ATX странна ситуация

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kikov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 29, 2007 17:07    Заглавие: ATX странна ситуация Отговорете с цитат

Здравейте. Доста се е изписало за въпросните atx захранвания, но не можах да открия коментирането на проблем като моя - наложи се да сменя една от двойките шотки диоди (мислех, че само те не са в ред).
След като пуснах захранването то тръгна, обаче на изходите за 12в и за 5в при мен напрежението е 6.3в, а след като замерих с мултицета каква връзка има между жълтия и червения кабел (замерването е при спряно захранване) уреда отчете пълно късо съединение?
Някой може ли да ми даде някаква насока как да се отстрани този проблем?
Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Чет Ное 29, 2007 17:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами с ремонт.Мерене на полупроводникови преходи,разни там активни,реактивни,неактивни и интерактивни елементи,'развързване' на двете вериги и мерене на 'сухо','на мокро' до отстраняване на феномена.

П.С. Не можах да се сдържа.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Чет Ное 29, 2007 22:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Ами с ремонт.Мерене на полупроводникови преходи,разни там активни,реактивни,неактивни и интерактивни елементи,'развързване' на двете вериги и мерене на 'сухо','на мокро' до отстраняване на феномена.

П.С. Не можах да се сдържа.

като гледам си доста активен в интерактивното общуване, обаче, изказвайки си мнението тъй реактивно, е по-добре да си останеш неактивен!
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 29, 2007 22:39    Заглавие: Отговорете с цитат

На такъв въпрос е нормално да получиш такъв отговор.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Чет Ное 29, 2007 23:39    Заглавие: Отговорете с цитат

За колко време ти дава пълно късо!Първо смени всички електролитни кондери и после мери транзисторите и стабилизаторите!Слушай всъщност ако ще го слагаш на твоя комп по-добре го хвърли и си вземи ново-не са толкова скъпи!Тос диод едва ли е изгорял дето си го сменил и въобще тез захранвания не са кой знай кво така че като не му разбираш не го базикай да не изплющиш някое дъно!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Ное 30, 2007 16:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Дааа, купи си едно захранване да не светнат дъно, процесор, диск че тогава става весело. Питай някой препатил да видиш как ще реагира. За 40 лева няма да се охарчиш толкова.
Комбинатор
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 30, 2007 17:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Никога не ми се е случвало окъсяване на дросела много ми е интересно да провериш.
Отпой филтриращия дросел и премери.
От приятели знам че когато запече вентилатора се случва
повреда в този дросел и импулсния, от прегряване разбира се.
Върнете се в началото
kikov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 02, 2007 21:17    Заглавие: Отговорете с цитат

borko 30 написа:
За колко време ти дава пълно късо!Първо смени всички електролитни кондери и после мери транзисторите и стабилизаторите!Слушай всъщност ако ще го слагаш на твоя комп по-добре го хвърли и си вземи ново-не са толкова скъпи!Тос диод едва ли е изгорял дето си го сменил и въобще тез захранвания не са кой знай кво така че като не му разбираш не го базикай да не изплющиш някое дъно!

късото си е постоянно. няма да го слагам на компа, просто искам лека полека да задълбая малко в тези захранвания и търся нещо като отправна точка (в смисъл най-чести повреди, сходни проблеми и т.н)
при първа възможност ще изпробвам това, което ме съветваш.
Върнете се в началото
kikov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 02, 2007 21:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Комбинатор написа:
Никога не ми се е случвало окъсяване на дросела много ми е интересно да провериш.
Отпой филтриращия дросел и премери.
От приятели знам че когато запече вентилатора се случва
повреда в този дросел и импулсния, от прегряване разбира се.

ще проверя и тази идея, но последните дни имам доста служебни неща да върша. като се позанимавам отново с атх-а ще пиша каква е ситуацията.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети