|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 29, 2007 20:03 Заглавие: |
|
|
| milmar написа: | Най-накрая светлина в тунела , схемата на Самсунга много ми помогна , както и вие , благодаря . Още не съм го затворил .... |
Не съм от тези които ти помогнаха, но би ли написал каква повреда откри? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 29, 2007 22:13 Заглавие: |
|
|
Откри ли повредата ?Пиши ако искаш от къде е ,ако ти се свиди заради разходите за части здраве да е  |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 0:20 Заглавие: |
|
|
| borko 30 написа: | Откри ли повредата ?Пиши ако искаш от къде е ,ако ти се свиди заради разходите за части здраве да е  |
Поуморен съм явно , това не го схванах .
Сковах пласмасите , монитора е готов - пушка !
Къде беше повредата - ами то всичко около веригите с превключваемите кондензатори било изгоряло .
Та тези кондензатори се превключват с 1 реле и 2 IGBT . Преди писах че транзисторите са окъсили и че слагах други - но без ефект . Като поразучих схемата на Самсунга направо прогледнах . Ами оказа се че управляващите транзисторчета ( през едни диоди подават гейтово напрежение към съответния ключ ) също са прецакани !
Хей викам си ей сега те хванах , първите срещнати BC546 и давай ! Давам -> някои от режимите взеха да работят , но повечето пак не искат . Да но вече имам схема и разбрах при кой режим - кой кондер се включва .
Един от кондензаторите 330nF ( тези за режимите ) като го дублирах с 100nF режима почти заспа , оказа се че е прекъснал .
Втори 330nF пък направо се спукал , но до сега не бях го видял .
Отидох днес , купих и смених и трите , възстанових поорязаните тук-таме шини и-и-и ... си пия бирата вече !
Благодаря пак на отзовалите се ! |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 1:17 Заглавие: |
|
|
| Е-е-е-е браво! |
|
|
 |
Комбинатор Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 16:58 Заглавие: |
|
|
Повредата ти беше очевадна но , пак не съм съгласен с някой разсъждения които направи.
Прегледай пак веригите и осцилограмите и около хоризонталното,
а и вертикалното за да видиш корекцийте.
Не е трябвало да затваряш монитора, имаш много работа още.
В вторник sacho ти каза каде да търсиш. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|