| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 2:05 Заглавие: Живачна ампула |
|
|
Здравейте, търся живачна ампула. Ако на някой му се намира нещо такова моля да се обади. Целта е следната. Примерно имаме някакъв покрив, или надвес, когато се натрупа със сняг се надввесва и активира ампулата, която подава контакт и пуска нагреватели, който подгряват и топят снега. Второто нещо за което ми трябва е активиране на аларма при повдигане на прозорец, или при лекото му накланяне на една страна.
Ако някой има нещо подобно моля да каже. Мисля, че имаще такива ампули в старите боилери, но приложението им е по-друго. тази трябва да реагира при накланяне на ляво, или на дясно, и то да бъде доста чувствителна и добре изолирана, за да не се счупи при вибрации. _________________ Skype: gigavolt_501
| Върнете се в началото |
|
 |
wasp Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 8:22 Заглавие: Re: Живачна ампула |
|
|
За теб други типове датчици за преместване и отклонение няма ли Ще изтровиш хората с тия живачни ампули, а и никой няма да ти даде такова нещо поради простата причина, че тия устройства са вече в историята  |
|
|
 |
rumen_dianov Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 11:18 Заглавие: пробваи |
|
|
пробвай с метална кутиика от реле примерно вътре с топ4е са4ма като се наклони и ти дава контакт лесно просто умно !  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 12:19 Заглавие: Живачна ампула |
|
|
Е с ампулата си е по газариика Пък и е по-прецизно и точно. Темата още е актуална, ако някой има моля да каже. Много обичам нестандартна електроника. Моля ако някой се сети нещо, от къде може да се намери или къде има да се обади.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
РДочев Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 14:30 Заглавие: |
|
|
| По ми се струва нестандартна идеята да топиш снега от покрива с нагреватели. |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 15:28 Заглавие: |
|
|
| В магазините по 1лв. има едни ,,джаджи'' които се слагат примерно на врата с магнит и рит ампула като отвориш вратата почва да пищи.Спокойно можеш да го приспособиш за твоята цел, аз от тях слагам на автомобилите за забравени фарове (евтино,практично и най-вече безопасно) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 15:35 Заглавие: Живачна ампула |
|
|
| РДочев написа: | | По ми се струва нестандартна идеята да топиш снега от покрива с нагреватели. |
Нагревателите не съм ги слагал аз, там си бяха. Аз трябва само да направя електрониката. И искам да е с ампула.
Тези неща с рид ампулите от 1 лев не ми вършат работа. Трябва ми нещо прецизно, което да реагира на леко накланяне и да активира контакт.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 17:54 Заглавие: Живачна ампула |
|
|
Мерси колега. Това ще свърши работа. То всъщност и един колега се обади, намерил ми е точно това което търся. Ако не тук може да поръчам. Темата обаче още е актуална. Ако още някои има предложение, или има такава ампула да се обади.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 17:56 Заглавие: |
|
|
Ами има едни звънци за 220 волта които са с 2 пластини един електромагнит и живачна ампула от та мс ивземи ако толкова държиш на тая ампула. И за мене не е много добре с живачна ампула. С малко фантазия и опити ще си измислиш друго вместо тая ампула.
И от къде знаеш, че това което ти предлагат съфоромниците нестава без да си го пробвал  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
|