| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Henry Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 21:56 Заглавие: Проблем с DEll Inspiron 1501 |
|
|
| Здравейте, наскоро си взех лаптоп Dell и докато слушам музика има леки насичания... гледам процесора работи на 4-5 %, и 225 мб е заета от рам паметта,демек не е претоварен ... Някой има ли обяснение от какво може да е породи такъв проблем |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 22:37 Заглавие: |
|
|
| от незаконния софтуер... |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 22:47 Заглавие: |
|
|
| Не е от незаконния софтуер ам и може вече да има нужда от преинсталиране операционната система !Пробвай!Сканирай и пусни репаир на харда ,дефрагментирай го ,изчисти го от ненужни файлове ,ако с-то ти е препълнено също прави такива номера ,Гледай на с-то да имаш поне 30%свободно място както и на другите раздели!Не стане ли формат и нова инсталация! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 22:59 Заглавие: |
|
|
| А на колко месеца трябва да се преинсталира, до сега рових из сайта на микрософт и никаде не видях да пише? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 0:27 Заглавие: |
|
|
| Няма точно определено време!Зависи нападали ли са го вируси,дали често се инсталират програми и игри и се трият и тем подобни!Моя примерно го форматирам като вземе да не прави пълен дефрагмент на диска или като забележиш че почва много да се ослушва -примерно 3-4 пъти в годината |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 8:10 Заглавие: |
|
|
нови кодеци пробвай
пък и метни едно око Тук
що ли на мен не ми се налага 3-4 пъти в годината да форматирам ?
а веднъж на 3-4 години  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 10:58 Заглавие: |
|
|
| veskobx написа: | | А на колко месеца трябва да се преинсталира, до сега рових из сайта на микрософт и никаде не видях да пише? |
offtopic//
Борко-не си прав.
Преинсталира се когато се омаже.ОС не е акумулатор та да се подменя на определен срок.
От няколко компютъра из дома-единия не е преинсталиран от 2 години и полвина щото тогава е купен.
Другия от вече 4та година,щото и той тогава е купен.
Третия е на същото дередже и той откак е купен-не е преинсталиран.Даже сега като се замисля не знам къде ми е диска със ХР,ако един ден ми се наложи преинстал.
Вината за преинсталацията обикновено е във задмониторното устройство,като причина за безразборното инсталиране на програми,които са срещнати из интернета на принципа "А, тоя софтуер го нямам инсталиран на компа",неправилна защита и нахлуването из компютъра на разни злавредни програми пак по вина на задмониторното устройство,което е срещнало някъде из интернет че му предлагат да си сканира компютъра със някаква програма която ще го направи много по-бърз и мощен,трупането на ултра-супер-дупер-мега-гига екстра кодек пакове от типа "всичко в едно и в крайна сметка лайно" пак по вина на задклавиатурното устройство и още 10001 знайни и незнайни причини.
Навремето на първия ми компютър и аз се сцепвах от преинстал-не на 3 месеца-на 3 дена!Докато разбера че марковото HP със голяма част от рамовете не иска да се спогажда или че без фаъруол червеите работещи на лсас-уязвимостта нищо ги не спира,ако ще чичо Бил да пусне 5 кръпки и ти да имаш 10 антивируса.
Не че имам нещо впротив преинсталацията за щяло и за не щяло-който има време за губене-негова си работа.Хората са измислили Акронис,Хирен и т.н. в които преинсталацията на ОС се състои във един рестарт след който си като къпан,ама тва е отделен въпрос.
Преинсталацията на ОС е като болестите-номера е човек да се научи как да се предпазва от тях,а не да чака когато стане белята,как най-безболезнено да си изкара каруцата от калта.
topic//
Та сега по същество-
Първо-сигурен ли си че тия файлове които плейваш въобще проблема не е в тях?
Второ-с какви кодеци си в момента?Имало ли е на машината от разните големи пакети кодеци,инсталации-деинсталации на кодеци със последващото омазване и т.н. подобни действия? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 12:14 Заглавие: |
|
|
| Ако си загубил диска на XP си го дръпни от торентите, там го има с sp3, sp5, вградени са десетина кодек пакети, в някои има вграден дори виста и линукс, па после се чуди що се е омазал. Аз имам същия лаптоп откакто го има на пазара и ще ме е срам да кажа, че AMD [email protected], ми насича емпетройките... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 18:00 Заглавие: |
|
|
| Аз писах колко пъти на мен ми се налага да преинсталирам ОС в годината поради какви ли не причини -като пример. |
|
|
 |
|