| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
No_FeaR Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 13:58 Заглавие: Информация за шотки диоди |
|
|
Здравейте! Незнам дали мястото на тази тема е тук или в друг форум,но съм нов и още несъм наясно с правилата. Същноста на темата е следната: Имам да правя курсова работа на тема "Шотки транзистори", все още несъм много на Ти с електрониката, но за шотки транзистори несъм чувал,освен че има транзистори с шотки преход . За шотки диоди съм чувал и знам що годе нещо(но е доста малко ) ).Та някои ако може да ми разясни имали наистина такива транзистори и да ми даде някаква информация ще съм му много благодаре .Интересува ме какви видове има,как деистват, примерни схеми и приложението им.
Благодаря предварително. Надявам се да има някои които може да ми помогне с някаква информация.
Чао за сега и до скоро.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 14:19 Заглавие: |
|
|
| Виж това |
|
|
 |
No_FeaR Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 17:51 Заглавие: |
|
|
Значи за биполярния транзистор и аз го намерих. но нз дали това е точно по темата. Просто можеш ли да ми кажеш само транзистори с бариера ан шотки ли има или има и др. видове транзистори. Точно това немога да разбера.
П.С. можеби някои много ще ми се смее, но съм в началото на обучението по специалноста електроника и все още несъм много на Ти с нея,но имам голямо желания да я науча )).Затова моляви се не ми се смеите много  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 18:00 Заглавие: |
|
|
Има сумати видове транзистори.Споко,никой не ти се смее,напротив-желанието ти да се занимаваш със електроника е похвално и форума е бил винаги отворен към такива млади хора имащи желание да се научат.
За транзисторите най-общо а и за всички други полупроводникони прибори потърси имаше "Полупроводникова техника-част 1ва" на Атанас Шишков.
Една огромна дебела тухла,която ще ти отнеме много време за четене,но като я прочетеш ще ти е полезна много и бих казал може да ти бъде като фунндамент оттук насетне за във който и дял от електрониката да искаш да се обучаваш.
P.S.Мале в бързината вместо "млади хора" бех написал "луди хора"-не че пак нямаше да е вярно.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 18:03 Заглавие: |
|
|
Аз лично, за първи път чувам за такива транзистори. Попрегледах тук-таме, ама нещо не намирам информация. Не трябва ли, след като е зададена такава тема, да има посочена литература от която да се черпи информация??? Или почвам да си мисля за пореден път, че на преподавателя не му е ясно нещо??? Попитайте го тоя Господин, дето е дал заданието, откъде се взима информация по въпроса? Не може да ви кара да правите нещо, и да не са посочени източници за тая работа. Поне така си мисля де. Може и да не съм прав! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 18:04 Заглавие: |
|
|
Биполярни транзистори с Шотки бариерни преходи са отделен клас.
Много по-често се ползват в интегрално изпълнение в състава на "цифрови" логически схеми. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 18:35 Заглавие: |
|
|
| При метал-полупроводник полевите транзистори (MОS-FET) P-N преходът е заменен с Бариера на Шотки; използва се при устройства, създадени на базата на галиев арсенид или други III-V полупроводникови материали. |
|
|
 |
No_FeaR Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 18:35 Заглавие: |
|
|
Според мен се е обаркла нещо,защото аз изрично бях му казал че искам да пиша за шотки диоди защото имам някаква малка представа за тях у бях намерил малко инфо. за тях в нета.
Та мисля да пиша за тах пак каквото ше да става. Които може да ми даде някаква информация за тези дидоди няма да ми е излишна също..  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 18:37 Заглавие: |
|
|
| тук |
|