Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Консумация в комфорт модула (Октавия І)?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ikonoma
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 01, 2007 20:16    Заглавие: Консумация в комфорт модула (Октавия І)? Отговорете с цитат

Здравейте!
Последната ми надежда е във вас. Трябва да разбера дали е нормална или ненормална консумацията в комфорт модула на колата.
Сега ще дам подробности. Тока при заключена кола, затворени врати, капраци и изключени консуматори е 0,12-0,13 A. Когато махна бушончето за осветлението на купето релето в модула изключва и консумацията пада на 0,00-0,01 A. http://skodaoctavia.hit.bg/HPIM1588.JPG
Според мен не е нормално това реле да стои включено винаги, когато колата е захранена от акумулатора. Иначе лампата в купето гасне винаги с определено закъснение. Мисля, че преди време когато оставех колата отворена след 15 минути(не съм сигурен точно) лампата изгасваше, но и се чуваше, че изключва реле.
Дадоха ми жокер, че може би една от интегралните схеми ULQ2003A се е повредила и не изключва релето. Възможно ли е да е така?

Никога до сега не бях мерил консумацията на ток, но акумулатора ми започна да пада(предполагам не точно поради тази консумация, а защото е на 7-8 години) и реших да видя как са нещата. От както го измерих мира нямам. Smile

Аларма и други подобни простотии нямам.

Предварително ви благодаря ви за отговорите! Ако трябва да дам още някаква информация казвайте.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 01, 2007 20:24    Заглавие: Re: Консумация в комфорт модула (Октавия І)? Отговорете с цитат

ikonoma написа:
....Никога до сега не бях мерил консумацията на ток, но акумулатора ми започна да пада(предполагам не точно поради тази консумация, а защото е на 7-8 години) и реших да видя как са нещата. ....

Хубав акумулатор!
Но консумацията все пак е големичка според мен.
ULN-ката (ако тя е виновна ) лесно може да бъде проверена.
Все пак това са няколо ключа с ОК.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ikonoma
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 01, 2007 21:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Кажи, моля те как да я проверя. Трябва ли да я разпоявам от платката?
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 01, 2007 21:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Проследяваш релето към кой изход е свързано.
Ако изхода е "спукан" към маса - работата е ясна.
Ако не е - сваляш си Datasheet-a и виждаш кой е входа и гледаш какво има на входа и какво на изхода.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Нед Дек 02, 2007 1:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами ако не ти се пипа нищо по платката,направи си едно реле времи да ти прекъсва захранването и си готов.
Върнете се в началото
kostadin iantchev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Дек 04, 2007 9:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е нормално, повечето нови коли "заспиват" след около 20 - 30 мин. Тогава това реле се изключва.
ikonoma
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 04, 2007 21:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема е, че моето не изключва. А съм 99 % сигурен, че преди изключваше. Изгасването на лампата беше последвано от щракване на реле. Сега лампата си гасн, а релето си стои включено. 3 часа меря консумация и въобще не спада. Днес извадих въпросното устройство да не ми "точи" акумулатора. Без него консумацията е 0,01 A.
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 04, 2007 22:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се за намесата устройството е възможно да е повредено но ако 120ма ток ти събарят акумулатора що не вземеш да го джаснеш в кофата и си вземеш друг Shocked
Върнете се в началото
razvigor
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 05, 2007 21:59    Заглавие: Отговорете с цитат

120 милиампера не е нормална консумация!! повече от 40 -50 не трябва да е .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ikonoma
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 07, 2007 12:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте!
Разреших проблема. С упоритост всичко се постига.Very Happy Oтпечатах схемите му и баща ми го занесе при елктрончиците във фирмата в която работи. Там са симулирали работата му и казаха, че за да работи постоянно най-вероятно получава постоянна маса на едно от крачетата, което отговаря за ключалката в багажника. Днес свалих кората, извадих всички възможни куплунзи и Ооо, чудо - консумацията стана 0,01 A при затворена и заключена кола. Закачих ги една по една и за мое учудване всичко беше наред. Вече не нарастваше. Не разбрах какво е било, но факт е, че работата се оправи. Сега щом изгасне лампата и релето се чува как щраква в таблото. Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети