Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Моля за мнение за един PIC програматор ...
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
suxfan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 04, 2007 10:39    Заглавие: Mmm Отговорете с цитат

Edesign написа:
да за 5 лева ще стане ама хайде да сметнем:
- адаптер за захранване ?
- кабел за LPT а то този порт вече при компютрите го няма?
- Пропик 2 не е ли платена програма?
- Платка лепене сокет за чипове
------------------------------------------
Проста сметка >>>>> 5лева време много и т.н. Но за учебна цел за начинаещ е полезно занимание Laughing

По въпроса за поддръжката --> Микорчип и софтуера им поддържат и последно произведените процесори PIC24/ PIC16F688/ PIC16F913.....
А по въпроса за ядовете бъди сигурен че ще са далеч по-малко отколото с WinPic IcProg

Както и да го смяташ 50лв няма да е , аз съм го казал хипотетично все пак Smile
А относно поддръжката погледни първо преди да пишеш, WinPic винаги имат поддръжка на последните пройзведения на микрочип !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 04, 2007 12:56    Заглавие: Re: Mmm Отговорете с цитат

suxfan написа:
Edesign написа:
да за 5 лева ще стане ама хайде да сметнем:
- адаптер за захранване ?
- кабел за LPT а то този порт вече при компютрите го няма?
- Пропик 2 не е ли платена програма?
- Платка лепене сокет за чипове
------------------------------------------
Проста сметка >>>>> 5лева време много и т.н. Но за учебна цел за начинаещ е полезно занимание Laughing

По въпроса за поддръжката --> Микорчип и софтуера им поддържат и последно произведените процесори PIC24/ PIC16F688/ PIC16F913.....
А по въпроса за ядовете бъди сигурен че ще са далеч по-малко отколото с WinPic IcProg

Както и да го смяташ 50лв няма да е , аз съм го казал хипотетично все пак Smile
А относно поддръжката погледни първо преди да пишеш, WinPic винаги имат поддръжка на последните пройзведения на микрочип !!!

Хайде да не спорим!
Между 46 лева и 20тина за самоделка разликата е доста малка.
PICKit е и дебъгер което обезсмисля всичките предимства които си описал по-горе така че не подвеждай хората. По добре човек да си купи хубаво развойно стредство и да се съсредоточи и работи върху смислени задачи а не да си губи времето с нещо вече направено Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
suxfan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 04, 2007 14:06    Заглавие: Re: Mmm Отговорете с цитат

Edesign написа:
Хайде да не спорим!
Между 46 лева и 20тина за самоделка разликата е доста малка.
PICKit е и дебъгер което обезсмисля всичките предимства които си описал по-горе така че не подвеждай хората. По добре човек да си купи хубаво развойно стредство и да се съсредоточи и работи върху смислени задачи а не да си губи времето с нещо вече направено Exclamation

Всеки си има мнение. Аз ти казах моето и пак го казвам , до сега не съм чул добри отзиви за този програматор, ако ти си доволен хубаво.
Но ако той не знае как да си направи един програматор от 5лв , какво остава за програмирането !!!
Може да е решил да програмира 3 контролера с някакъв готов код и толкова, ако сега започва най добре е да опита първо да го направи отнема няколко часа , така ще разбере дали това е за него или не.
Едно е да хвърлиш 5 лв друго 46 !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети