|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DukeNukem Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 03, 2007 17:09 Заглавие: Филтри |
|
|
| Знам че от бобина и кондензатор става филтър за тонколони,ама не знам как се изчисляват. Някои може ли да ми каже? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 03, 2007 17:34 Заглавие: |
|
|
Ето ти една програмка. По стара разработка е така че ще трябва да превключиш уиндоуса на кирилица за да не показва чавки:
control panel ->
Regional and Language Options ->
Advanced ->
Language for non.Unicode Programs
избираш от листата bulgarian и потвърждаваш. Компа ще иска да се рестартира (и трябва).
Успех  _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
bojidar_200 Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 17:44 Заглавие: |
|
|
| Z-filter-а не смята много точно, по добре WinISD. Въвеждаш съпротивлението на говоритела, честотата на срез на филтъра от кой ред да ти е филтъра и получаваш индуктивността с колко милихенри трябва да е. После потърси из нета една програмка calcoil.zip (направо ще ти изкара сайт от където да си я свалиш като сложиш разширението) там въвеждаш индуктивността, дебелината да проводника, габаритите на мaкарата и ти казва колко навивки и колко метра жица ти трябват. Гледай само да нямаш някой болт или някъкав метал в сърцевината на макарата, че се променя индуктивността. За ниски честоти няма нужда да се престараваш с навиването, навиваш бобината на бързо и готово, при ВЧ неща трябва да се навива доста прецизно, докато тука може все едно прежда навиваме (става въпрос, че с дебела жица и без инструменти ще се поизмъчиш, ако се стараеш да я направиш идеална.). След като навиеш индуктивността може да капнеш малко лепилце. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|