| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
marin_bonchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 22:40 Заглавие: ITT chassis PICO 1A-не свети местния пулт |
|
|
Здравейте,
След ремонт TV работи нормално,но клиента моли ако може да светне
и опознаването на пулта за управление.За първи път срещам такова осветление и не ми е ясен принципа.До колкото можах да разбера от огледа струва ми се че трябва да има една 24 волтова лампа и по някакви пластмасови канали би трябвало да се предава лъча.Лампа обаче липсва и май е някаква особена.Може ли да се замести с нещо и т.н.т?
Може ли да се намери оригинална лампа? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 22:46 Заглавие: |
|
|
Измий добре светловода със спирт и слагай обикновенна крушка.Сменял съм и се вижда добре светлината.В краен случей имаше едни крушки с лупичка отпред-ама това вече са екстри  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 9:06 Заглавие: |
|
|
Благодаря,
Направих проба с триволтова крушка и отделен източник на захранване.Наистина става.Сега ще се заема със монтажа,като ще сложа съпротивление към 24-те волта. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 03, 2007 8:32 Заглавие: |
|
|
Направих монтажа,като вързах последователно две миниатюрни триволтови крушки и R=30 oм 2вата на 12,5 волта.
Стана добре но сега се появи друг дефект-мести се предаването.След неизвестно време се явява брум,понякога изчезва и образа-черга и трябва да се пренастрои ттелевизорът.Електролитните кондензатори в захранването са сменени,във тунер-МЧУ също,подменен е и ценера на 33 волта в управлението.Как да установя къде е причината? |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 03, 2007 15:42 Заглавие: |
|
|
Скоро се мъчих с един подобен. Не се оправи докато не му смених "тунер- МЧУ" блока. Първо се опитай да изключиш АДЧ-то. Ако не се опрви, значи е блока. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 05, 2007 8:05 Заглавие: |
|
|
Изкарах AFC-то на СК ключе ,презапоих блока " тунер-МЧУ",но за съжаление макар и много редко отново отнася станцията.
Забелязах,че ръчната и автоматичната настройка не съвпадат.От коя бобинка би трябва ло да се регулират ?
А има ли някой такъв изостанал блок? |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 05, 2007 10:00 Заглавие: |
|
|
Имам един с ТДА4427А.
За да изключиш напълно AFC трябва да отпоиш 12 крак на същия. Погледни и даташита на ИС. Там се вижда коя бобина е за AFC. Свързана е м/у 9 и 10 крачета на ИС. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 05, 2007 10:28 Заглавие: |
|
|
| HF-ZF-NF блока ми е с TDA5820A,за която не можах да открия даташейт но на изхода на 10 и 11 крак има бобинка L209 която би трябвало да бъде за настройка.Сигурно и другата схема е различна защото при мен AFC -то би трябвало да бъде на 9-ти крак на Тунер блока.На блока пише 58280104. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 05, 2007 11:06 Заглавие: |
|
|
| marin_bonchev написа: | | А има ли някой такъв изостанал блок? |
Можеш ли дадеш снимка на стария блок? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 05, 2007 13:38 Заглавие: |
|
|
Благодаря,
Откачих напълно AFC-то и съвсем леко мръднах пренастройващата бобина L209.
Затворил съм го и съм го оставил да работи.Ако пак измести предаването ще снимам блока и ще ти го изпратя. |
|
|
 |
|