| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
franky Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 06, 2007 13:05 Заглавие: NEO - TV2151XF - ПРОБЛЕМ - Хоризонтална долна черта? |
|
|
Здравейте на всички спецове в областта на техниката!
Имам един такъв въпрос: На какво може да се дължи появата и постоянното присъствие на нелинейност във вид на по-едри хоризонтални редове (изсветлена черта през която се вижда картината с размер от край до край и дебелина около 2-3 см.) в долната част на екрана на телевизора ми, който вече е извън гаранция и е модел NEO - TV2151XF ? Мой приятел го погледна проверявайки кондензатори, спойки и т.н. При разклаштане на различните компоненти чертата не се променя.
Предварително Ви благодаря за отговорите и помоща за намирането на причината! Живи и здрави!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 06, 2007 13:31 Заглавие: |
|
|
Занесте го на сервиз най-добре. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
franky Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 06, 2007 14:08 Заглавие: |
|
|
Носих го в един и след като седя известно време казаха, че не може да стане. Имам човек, който разбира от електроника. Въпросът ми е такава повреда на някой случвала ли е се и на къде да се насочи вниманието. Като такъв видим дефект в следствие на какво може да се появи.
Благодаря за съдействиети Ви! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 06, 2007 14:15 Заглавие: |
|
|
Ако вашият приятел беше СМЕНИЛ кондензаторите , в стъпалото за вертикално отклонение ,може би след това чипа ,беше проверил захранването му и беше погледнал формата на импулса който влиза в него и ако пак не станеше го беше занесъл в друг сервиз ,може би сега щяхте да гледате здрав телевизор. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 06, 2007 15:50 Заглавие: |
|
|
| franky написа: | Носих го в един и след като седя известно време казаха, че не може да стане. Имам човек, който разбира от електроника. Въпросът ми е такава повреда на някой случвала ли е се и на къде да се насочи вниманието. Като такъв видим дефект в следствие на какво може да се появи.
Благодаря за съдействиети Ви! |
Моят съвет е да го занесете на компетентен колега,който да ви свърши работа.
Дефекта най-вероятно не е тежък тъй че най-разумния съвет след този "сервиз" на който сте го носили е просто да смените майстора.
Такова хора,които наистина "разбират от електроника" не се нуждаят от съвети и насоки за подобни елементарни неща.
Или ако се нуждаят то не е за такива елементарни груби насоки,къде да се търси,а е за нещо много по-детайлно и специализирано,като съвет.
Разбира се телевизора си е ваш,може да го карате да експериментират и да се учат хора върху него и в крайна сметка най-вероятно ще опрете да го докарате до някой сервиз,на човек който си знае работата.
Само че тогава вече може да е късно-в смисъл обикновенно колегите и аз на ровени телевизори вземаме повече пари за труд.И е нормално да е така,след като после трябва да оправяш гомната на някой друг.Отделно че винаги има вероятност да се поразяса и телевизора да стане и по-зле.
В момента правя един Шнайдер дето човека го закарал при комшията-"абе той жичкаджия,поотбира това-онва".И сега телевизора от един вертикал за 10левчета вече при мене идва във вид дето иска и процесор за още 60лв.
Та така.
Успех! _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
franky Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 06, 2007 17:59 Заглавие: |
|
|
| Още веднъж благодаря за съветите! Ще пиша пак. |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 07, 2007 0:33 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | къде да се насочи вниманието. |
Насочи вниманието МУ върху платката...  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
val13 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 07, 2007 9:34 Заглавие: |
|
|
Или върху това да не се захваща с това, което не разбира. _________________ Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто е да го направиш. |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 12:12 Заглавие: |
|
|
| Има изсъхнал електролит във веригата на захранването на интегралната схема за ВО. Някъде около ТХО беше. |
|
|
 |
franky Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 16:03 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ти ivo1! |
|