|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jordie Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 07, 2007 1:11 Заглавие: Постоянно премигване на лаптоп |
|
|
проблема е следният - преди около месец залях лаптоп с кола. Единствения проблем беше че монитора стана черен, но след като го дадох на сервиз го оправиха. Седмица след като ми го върнаха монитора почна да премигва, но странното е че това премигване се получава само когато лаптопа работи на ток. В момента в който извадя адаптора премигванията изчезват. Реших, че ще го преживея някак си но след 2 седмици цялата система почна да работи много бавно, докато накрая чаках по около 20 минути за да се пусне компютърът. Отново го дадох на сервиз и от там ми казаха че харда е много зле и трябва нов. И ето сега съм с нов хард, но след 1-2 часа работа монитора отново започва да премигва докато работи на ток. Няма да се обръщам отново към първия сервиз, където уж оправиха монитора, надявам се поне ако не може да ми кажете откъде идва проблема, то поне някой свестен сервиз в София. Благодаря
пс. лаптопа е HP compaq nx7010 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Комбинатор Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 09, 2007 11:32 Заглавие: |
|
|
След заливането е трябвало веднага да се разглоби,
почисти много старателно, да се провери каде точно е намокрено.
Защото вероятно започва да клеясва много лошо,
Пътечките са много тънки и ако се разяде лаковата изолация
започва последователно прекъсване на пистите, е възможно и прегаране (искреш) на платка.
Ако е напила под някой smd чип , ще се получат утечки.
Дано имаш късмет.
С колата се отвиват ръждясали болтове, а какво е направила с компютъра ти , не ми се мисли.
А за сервиз , мисля че навсякъде кадето ремонтират такива джаджи,
въпроса е дали ще искат да му отделят толкова много време. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 09, 2007 14:18 Заглавие: |
|
|
Да не те отчайвам ама май няма управия това нещо .По дъното има много прошивки и платката е многослойна.Но дано успееш. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|