|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zhivko8 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 13, 2007 16:29 Заглавие: Моля за компетентен отговор за HD-ready на LCD TV |
|
|
Здравейте, харесах си LCD TFT телевизор GRUNDIG на добра цена, но не е HD-ready. Просто е модел, който от 2005 г. не се произвежда, така ми каза човек от Grundig Germany. Иначе ми каза, че са добри телевизори и са произведени в Европа.
Моля, кажете на достъпен език какво се губи от липсата на HD-ready и може ли без това. Ето всъщност и част от отговора на човека от Grundig:
"TVs without HD-Ready cannot display HD-TV signals (high definition
video) with copyright HDCP, which are the most of the HD-DVDs, Blueray disc and HD films via a HD-SAT-Receivers descrambled."
Аз мислих, че се отнася само за HD телевизията, а той пише и за DVD и други неща, това значи ли , че ако няма HD-ready, няма да мога да гледам и DVD и филми на добро качество.
Моля за съвет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 13, 2007 16:55 Заглавие: |
|
|
Ще си ги гледаш с хубаво качество но няма да са HD - най - просто казано.  |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 13, 2007 17:07 Заглавие: |
|
|
HDTV (High Definition Television) е новото поколение цифрова телевизия, която се характеризира с много по-високо качество на образа. Тя е с разделителна способност 1920 х 1080, което означава картина с над 2 милиона пиксела (около 4 пъти повече от досегашния европейски стандарт PAL).
Когато видиш надписа HDTV Ready върху някой телевизор, това означава че неговото закупуване само по себе си няма да е достатъчно за HDTV възпроизвеждане. Ще се наложи да се сдобиеш допълнително и със цифров set-top box, който по същество представлява тунер за HDTV. Естествено, пълнофункционалният HDTV модел с вграден тунер струва повече от HDTV Ready модела. Ако планираш да гледаш картина с HDTV резолюция от други източници, а не от сателитни програми, нямаш нужда от HDTV тунер и може да спестиш немалко пари, като се ориентирате към HDTV Ready телевизор. От друга страна, ако основната цел с която избираш плазма или LCD е да гледаш HDTV телевизионни програми, най-добре е да купите директно HDTV телевизор с цялата нужна електроника в него.
HDTV Compatible се наричат телевизорите, които могат да приемат цифров сигнал с HDTV качество, но не притежават нужната разделителна способност и параметри на екрана, за да го изобразяват директно. Вместо това HDTV сигналът най-често се трансформира до 480p (носещ още и означението Enhanced Definition TV). При други HDTV Compatible модели екранът има капацитет да визуализират 720p или 1080i, но при класическото екранно съотношение 4:3, докато за HDTV е нужно широкоекранното 16:9. |
|
|
 |
zhivko8 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 13, 2007 17:07 Заглавие: |
|
|
От отговорите ви не ми става особено ясно - какъв тогава е смисълът на HD-ready? След като излиза, че и без него ще си гледам със също толкова добро качество?
И в крайна сметка какво ще ме посъветвате - да взимам ли този TV или е по-добре да е с HD-ready?
Благодаря Митак за отговора. Не знам какво намерение ще имам какво телевизия да гледам, дали от спътник и т. н. И въобще кой знае какво ще стане след време.
Към настоящия момент си гледам кабелна телевизия, предполагам, че и за вбъдеще ще бъде така.
Въпросът ми е , като гледам филми от РС или DVD ще има ли разлика при HD-ready и без него
Мерси още веднъж |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 13, 2007 17:27 Заглавие: |
|
|
Кое от горните три поста не разбра,че повтаряш постоянно едни и същи въпроси? _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 14:29 Заглавие: |
|
|
Телевизора ти е с резолюция около 800х600, а най-ниската резолюция за HD e 1024x768, което ще рече, че телевизора ти ще намалява допълнително резолюцията за да влезне в неговата си и така ти се губят детайли от образа. Това, което получаваш вече не е HD картина. Има и друг вариант. Ако му подадеш HD сигнал да не показва никакво изображение, което е лошо. И спокойно с двд формат филми няма да имаш никакъв проблем. При тях тезолюцията е 720х576.
Каже какви входове има отзад това чудо? |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 15:15 Заглавие: |
|
|
Моля модератора да изтрие глупостите на този идиот,че някой може да прочете и да се обърка.После и моя пост естествено.Благодаря. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 15:35 Заглавие: |
|
|
Смисълът е рибата да кълве и да се продават нещата. Кога ще има такива програми е съвсем друг въпрос. Но със сигурност след жизнения цикъл на телевизора. То аз не виждам смисъл и от масово продаваните 16/9 след като стандарта за телевизия е 4/3 и още доста години ще остане такъв. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 18:27 Заглавие: |
|
|
| мармот написа: | | Моля модератора да изтрие глупостите на този идиот,че някой може да прочете и да се обърка.После и моя пост естествено.Благодаря. |
Мармоте,укроти се най-сетне бре човек
Дали човека е прав или е в грешка,дали разбира или не разбира-това нe e повод за такива "мили обръщения".Подобни "мили обръщения" тук не мисля да ги толерирам! _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|