|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2004 13:30 Заглавие: |
|
|
решения на проблема с TV-out :
1.както е писано по-горе - ка4ествен кабел - става и UTP
2.избягване на groundloop от антената(кабелната) - поставят се 2 кондензатора по 10nf последователно на коаксиалния кабел на антената 1 на жилото и един на ширмовката(добре е да се поставят в метална кутиика)
3. преработка на PC захранването-замяна на филтрира6тите кондензатори на изхода (обикноженно са 16v/470mf) с такива на 20v/2000mf
след изпьлнение на тези 3 стьпки картината става сьлзи4ка на много ниска цена
след това остава само да се преборите с 6ума от PC-то  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2004 17:04 Заглавие: |
|
|
| problema s kabelnata? |
|
|
 |
Неразбрал Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 06, 2004 17:11 Заглавие: От къде ???? |
|
|
| Значи аз имам кабелна и е вързана с телевизора и РС-то /с ТВ тунер е/ и двете си работят без да си пречат, е не съм пробвал да взема сигнал от РС-то към ТВ, сега си купих кабел /S-Video --> Composite, в единия край е куплунга за видеокартата GF4, в другия чинч/ и ще пробвам. От къде да я извадя тази антена от ТВ или от РС?? И защо се получават смущения, нали сигнала от РС е с междинна честота какъвто е примерно от видеото, подаден на AV входа при което тунера на телевизора е изключен, или това смущение става във видеокартата на РС. По тези кабеларки освен сигнал тече и ток веднъщ ме друсна леко, не е ли редно да се занули ширмовката на кабелната към нулата на тока, то мисля при мене става нали корпуса на РС-то е занулен. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2004 11:21 Заглавие: |
|
|
А откъде се вземат:
L1—0.15-mH miniature inductor
L2, L3—2.2-mH miniature inductor
L4—0.14- to 0.24-mH adjustable, slug-tuned coil
T1—4.5-MHz 1F-can-style RF transformer
Благодаря! |
|
|
 |
гост 1 Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2004 14:18 Заглавие: |
|
|
цитирам себе си
избягване на groundloop от антената(кабелната) - поставят се 2 кондензатора по 10nf последователно на коаксиалния кабел на антената 1 на жилото и един на ширмовката(добре е да се поставят в метална кутиика)
проблема е там че кабелната има потенциал спрямо масата и то доста голям . тъй като телевизорите се зануляват , но не се и замасяват (за разлика от компютъра) те приемат за нула потенциала на кабелната , а този на РС-то е различен от него поради горната причина. накратко това се нарича groundloop и заради него се получават тези де/ефекти. идеята е потенциалите на РС и ТВ да са равни . за целта се прави по-горното нещо или кабелната просто се разделя галванично.
АВ сендер не е хубаво да се използва 1 защото влошава картината и 2 комшиите могат да гледат. при използване дори и на 30м кабел картината пак е по-добра отколкото с АВ сендер.
галваничното разделяне и поставянето на кондензатори имат и друго полезно действие - предпазват телевизора от електромагнитни разряди (светкавици) няма да създаваме допълнителна работа на хората от клуб "ремонти"  |
|
|
 |
pacosnik Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 11:27 Заглавие: |
|
|
Кабела трябва да е 50 ома ( с 75ома нищо не правиш )
и сложи най-обикновен конектор.
(да не е позлатен, посребрен и т.н. ) |
|
|
 |
skynet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 17:57 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Днес направих един кабел с този мрежовия , 50 омовия. Картината е перфектна! |
Здравейте,
А откъде може да се купи този кабел - мрежов с двойна оплетка. На мен ми трябват към 15 метра.
Благодаря.
Поздрави _________________ Помогни на достатъчно хора да получат това, което те искат
и ще получиш всичко, което ти поискаш. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 20:58 Заглавие: |
|
|
| той се използваше преди време в компютърните мрежи, провери в някоя по-голяма фирма дето се занимава с тези неща, поне ще те насочат към вносителя ако те нямат! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 23:22 Заглавие: |
|
|
| Ако не се лъжа 50 ом се ползва и за охранителни камери, поне моя е взет от едно място и е бил свързан с камера. Дали не се продава такъв кабел там където продават такава техника? |
|
|
 |
Estranged Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2005 15:29 Заглавие: |
|
|
Здравейте!
Предварително се извинявам ако има вече подобна тема просто нямам време да прехвърля форума. Интересува ме Има ли някакъв чешит с-видео сендер защото ми е неудобно с кабелите от пц-то до тв-то
Поздрави |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|