|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gips Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 10:14 Заглавие: Monitor COMPAQ 1210 |
|
|
| Имам един такъв монитор, и го бях дал на един колега да го ползва.Наскоро той си взе LCD и ми го върна.И аз реших да си го пусна,обаче забелязах ,че като че ли избива много леко на червено.И като му вдигнах светлоста, черното стана все едно, много тъмно червено.Та въпроса ми е ,от какво може да е това,може ли да се оправи ,и дали евентуално има някакви допълнителни врътки вътре под капака на монитора или са само стандартните за фокус и светлост.Той и така си е горе долу добре и ако му свикнеш не пречи ,но ми се ще да се оправи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 11:12 Заглавие: |
|
|
Трябва да се регулира баланса на бялото.Ако е по прост модел има тримери на платката на кинескопа.Този модел не ми говори нищо и затова отговора не ми е точен.Ако не си разглобявал то потърси помоща на квалифициран техник  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
xtreme Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 11:37 Заглавие: :) |
|
|
| Е аз ги знам тия тримери , имах един PACKARD BELL с заминало THO и неговите ги цъках през 2 дена ,че се разфокусираше.Незнам дали е прост модел щото още не съм го отворил ,ама като го гледам отстрани по скоро е професионален. Ще го отворя днеска и ще го видим тоя баланс.Но като го гледам ми изглежда много читав.Фокуса му е супер ,конвергенцията също ,контраста го бива ,геометрията му е добра ,само това досадно червено ме дразни. И то се забелязва главно в/у тъмно синьо и черно .Тъмно синьото отива леко към лилаво а черното към тъмно червено,това разбира се като вдигна светлостта иначе много трудно се забелязва. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 13:02 Заглавие: Re: :) |
|
|
| xtreme написа: | | Е аз ги знам тия тримери , имах един PACKARD BELL с заминало THO и неговите ги цъках през 2 дена ,че се разфокусираше.Незнам дали е прост модел щото още не съм го отворил ,ама като го гледам отстрани по скоро е професионален. Ще го отворя днеска и ще го видим тоя баланс.Но като го гледам ми изглежда много читав.Фокуса му е супер ,конвергенцията също ,контраста го бива ,геометрията му е добра ,само това досадно червено ме дразни. И то се забелязва главно в/у тъмно синьо и черно .Тъмно синьото отива леко към лилаво а черното към тъмно червено,това разбира се като вдигна светлостта иначе много трудно се забелязва. |
тези тримери които ти знаеш не са за баланс на бялото а за фокусиращото и ускоряващото напрежение, за баланса на бялото се намират на малката платка която е на шийката на китескопа! И си има методика по която се настройва този баланс, не е да се върти напосоки! |
|
|
 |
galov_p Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 14:12 Заглавие: |
|
|
99% че са кондезаторите на В+ подържах една нетзала с такива монитори от 12 броя сам правил 9 с този проблем докато ги смениха с нови като се има в предвид че не се гасят 24часа това е нормално УСПЕХ  _________________ Всичко що е спам във форума,все е от GALOV_P! |
|
|
 |
gips Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 18:07 Заглавие: :) |
|
|
Дам добре го каза кондензаторите ,ама кои точно кондензатори.Че те хич не са малко С кондензаторите мога и да се оправя,в смисъл че мога да сложа нови.Ако бяха транзистори тогава щеше да е зор ,че не мога да ги разпоя.Въпроса ми е ,кои точно кондензатори да прегледам ? |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 20:56 Заглавие: |
|
|
| Ами той колегата ти каза, на В+, щом не знаеш кое е това В+, моя съвет е да не се захващаш, нека някой който е по-навътре с нещата да ги смени за да не си отвориш повече работа. |
|
|
 |
galov_p Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 23:58 Заглавие: |
|
|
gips,с колегата pamporov сме на едно мнение ако мислиш че някои има отворен монитор на масата си и ще ти каже точно кои кондензатори са ти проблемни шанса ти е 1:10000.а точно в твоя случаи може да е от ИЗ до кинескопа /ти решаваш/по добре си намери някой който е в час. в началото на фоума има едно СЪОБЩЕНИЕ маи си го пропуснал _________________ Всичко що е спам във форума,все е от GALOV_P! |
|
|
 |
gips Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 18, 2005 0:50 Заглавие: :) |
|
|
Е не съм казал ,че искам точния кондензатор.Просто понеже виждам 4 платки ,които се държат на метален корпус.Който адски трудно се маха,да не забравяме че има и конектори м/у дези платки. В смисъл че на всяка от тях има по 20 кондезатора ,ако трябва всичките да ги преслушвам ,ще ми е бая трудно. Идеята ми беше поне да ме насочите къде точно да търся ,но явно ще трябва да го нося накъде.Не че ми е за носенето ,аз пак щях да си го занеса така или иначе .Просто ми се искаше да разбера от какво е проблема.Щото като го занеса ще го оправят ама така и няма да разбера от какво е бил болен ако изобщо го оправят. |
|
|
 |
gips Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 18, 2005 0:51 Заглавие: |
|
|
| 10х за помощта все пак . |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|