| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
_NqKoI_ Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 12:41 Заглавие: Проблем с монитор CTX PR500F |
|
|
Имам проблем с едно мониторче CTX PR500F.От горната страна на екрана по цялата широчина има черна лента.... и ако някои ме орентира къде горе доло да гледам някои кондензатор ли има за смяна....
Ето и снимка:
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |
_NqKoI_ Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 12:51 Заглавие: |
|
|
Мисля че това се получи от уселвател който е седял пот монитора и при пускане на уселватела монитора леко трепереше.Един приятел ми го подари и ми се иска ако мога да го оправя и следователно да си го ползвам.... Уча за монтиор на радио и телевизиона техника но мониторите ми са ж мълна мъгла  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 15:53 Заглавие: |
|
|
Буквичката ь се намира под буквичката х.Пише се усилвател.Мониторите се ремонтират горе долу по същата методика като телевизорите.Този усилвател няма нищо общо с дефекта .Отваряш монитора намираш чипа за верт. отклонение ,сменяш всички електр. кондензатори с НОВИ/струват стотинки/презапояваш чипа нищо че спойките изглеждат добре и пишеш за резултата .Успех в дългия и труден път . _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
_NqKoI_ Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 16:02 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Буквичката ь се намира под буквичката х.Пише се усилвател.Мониторите се ремонтират горе долу по същата методика като телевизорите.Този усилвател няма нищо общо с дефекта .Отваряш монитора намираш чипа за верт. отклонение ,сменяш всички електр. кондензатори с НОВИ/струват стотинки/презапояваш чипа нищо че спойките изглеждат добре и пишеш за резултата .Успех в дългия и труден път . |
А оринтировачно как изглежда чипа търсих и смема за монитора рових се и от други хора се търси но никой не я е намерил ако може някой и със схема да помогне....  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 16:23 Заглавие: |
|
|
Схема ще ти потърся по късно и ако открия ще ти изпратя.Чипа задължително трябва да е на радиатор.Гледаш кой чип с най много крачета е на радиатор и това е той.Вариант 2:от куплонга за развивките проследяваш пътечките и пак там. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
_NqKoI_ Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 16:34 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Схема ще ти потърся по късно и ако открия ще ти изпратя.Чипа задължително трябва да е на радиатор.Гледаш кой чип с най много крачета е на радиатор и това е той.Вариант 2:от куплонга за развивките проследяваш пътечките и пак там. |
Единственото което е на радиотор и е с най мн крачета е ТДА 8172 и кой кондензатори който са така най колемките ли така малко не ги разбирам но като ми обяснят и сваштам кое къде да търся и още нещо гледам едно като електролитен кондензатор май нещо е избил но е във термо шлауха... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 16:39 Заглавие: |
|
|
Точно тоя е чипа .Започваш от крачето на чипа и по пътя му де видиш електролитен кондензатор сменяш с нов и така на всичките крачета а след малко ще ти изпратя линк от къде да гледаш какво му трябва на чипа. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
|
|
 |
_NqKoI_ Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 16:52 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Точно тоя е чипа .Започваш от крачето на чипа и по пътя му де видиш електролитен кондензатор сменяш с нов и така на всичките крачета а след малко ще ти изпратя линк от къде да гледаш какво му трябва на чипа. |
Гледах по патечките и най близките кондензатори са 3 един на 35в 100микро другия 25в на 1000 микро и от горе е издут тъкаф тумбест май ще е от него а третия немога да го видя какви стойности е поради факта че надписите са от кам страната на радиатора където седи ТДА-то...  |
|
|
 |
|