|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
[email protected] Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 16:53 Заглавие: управление на транзистори |
|
|
Необходимо ми някой да ме светне мога ли да управлявам транзистори по зададена програма, защото с примитивни средства не мога да реша проблемите. Работна честота от порядъка на 10-20 килохерца.
Знае ли някой как може да се постигне това?
Мога ли да използвам компютъра си за тази цел, с някаква приставка, или трябва програмирам някакво отделно устройство. Как може да стане това?
Кой може да е компетентен по такива въпроси?
Благодаря, ако ми отговорите
| Цитат: | Замисълът е транзисторите да работят в ключов режим. Източник - 12 волтов акумулатор и токове до 5 А. Предполага се използване на компютър само за подбиране на режимите. Той след това трябва да може да се замени от автономно управляващо устройство, което да може да изпълнява същата програма. Не зная дали не е по-добре направо да се използва такова устройство, нито зная какво може да бъде то и как се програмира.
С оглед на това трябва да бъде решаван въпросът за връзката с компютъра, но и тук не съм компетентен. Трябва да могат да се подбират прецизно моментите на отпушване и запушване на до десетина MOSFET транзистора. Крайното решение е задължително автономно устройство, без грамадния компютър. |
Модерирано от RC: И защо трябва да отваряш нова тема - също толкова неясна, а не пишеш във вече отворената?
Новата я изтривам и писанието го премествам в тази.
Да не говорим за това, че не си избрал най-подходящия раздел. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 16:58 Заглавие: |
|
|
Може би малко трябва да поясниш.На така поставения въпрос отговора е по принцип да. Но трябва да кажеш поне какво напражение и какъв ток ще минава през тразисторите , в ключов режим ли ще бъдат или плавно ще трябва да се командват , ако се командват от PC-то нужно ли е галванично разделяне.....такива неща... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|