| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 15:48 Заглавие: SONY KV-M2140K затъмнява картината и намаля звука |
|
|
| Въпросния ТВ след като поработи известно време започва да затъмнява картината и едновременно с това да намаля звука за период от няколко секунди, няма повтаряемост. Не го прави със скок а плавно за 1-2 секунди. Припоил съм шасито, проконтролирал съм захранващите напрежения - не се променят по време на проявление на дефекта. Кое може да е общото между звук и яркост? Добавям жокер, току що пробвах и по ниска честота, държи се по същия начин. Скрийн графиката е без забележки. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 16:28 Заглавие: |
|
|
при затъмнен екран ,има ли графика?Питам,дали не е отоплението? _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 16:44 Заглавие: |
|
|
Не е отоплението. Картината не става изцяло черна, вижда се леко. Пък и звука се намаля едновременно...
Пък и междувременно направих една беля като мерих, подадох на изхода на стабилизатора на 12 волта ИС 802 136 волта, сега го смених но картината е разпъната хоризонтално. И освен това е с нисък контраст.
Айде, разпъването го оправих като смених ВА4558, ама контраста, дали е опукала TDA3505? На 19 краче напрежението се променя от 2,05 до 2,60 в при усилване инамаляне на контраста, а би трябвало да ходи до 4.0 в.
Абе жената хубаво ми викаше днес да не работя ама аз..... |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 10:26 Заглавие: |
|
|
Аз съм на повикване  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 10:30 Заглавие: |
|
|
Оправи се и контраста, като отлежа през нощта, тази сутрин го пускам - картинка като слънце  |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 10:33 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Абе жената хубаво ми викаше днес да не работя ама аз..... |
Те ти го казаха,ама ти.... ,на мъж се правиш  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 10:46 Заглавие: |
|
|
Pamporov, и аз имах такъв проблем с телевизора на майка ми - марка Ferguson, и той с TDA3505, при него се намаляваха едновременно звук, контраст, яркост и цветност - едновременно и произволно, без закономерност, и "не вземаше от дума", т. е. от потупване, и всичко му препоих - не ще и не ще. А след време почна по-рядко да го прави, и така и не разбрах от какво беше. Единствено установих, че това беше свързано с падане на напреженията на аналоговите настройки, мисля, че виновен бе проца, но той бе някакъв екзотичен, не съм търсил друг, а и ТВ-то е доста възрастно, и така си и остана. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 10:53 Заглавие: |
|
|
| Е, този процесор поне не е екзотика - PCA84C840 P/012. Освен да опитам да го поопеча. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 11:23 Заглавие: |
|
|
| Двете регулировки са аналогови и може да ги измериш на изхода на процесора. Kварца смени ли го за проба? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 12:01 Заглавие: |
|
|
| Сега ще почвам да го боря, досега чистих ла....а дето ги ос..х вчера. |
|