| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 23:15 Заглавие: Philips 25PT4403/00 звук на 6.5 MHz |
|
|
Здравейте, колеги. шасито е L6.2, процесор: SAA5290ZP/075, с ТДА8361 процесор в мчу.Смених ПАВ филтъра и сложих приставка, но звук на ДК така и не идва. Явно нещо бъркам, но се омотах и ви моля вие да подскажете къде греша. Приставката я слагам паралелно на кварца 5.5 МHz на тда8361, влизах и в сервизен режим и смених опцията на звука на SYSTEM BG+DK. И след така нанесения ремонт, съоръжението упорито отказва да "проговори" на К1 и БТВ ! _________________ Никога не е късно да станеш за резил... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 7:34 Заглавие: |
|
|
| Как така паралелно слагаш приставка Сложи 6.5 в паралел на 5.5 |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 9:12 Заглавие: |
|
|
| fonev_tv написа: | | Как така паралелно слагаш приставка Сложи 6.5 в паралел на 5.5 |
Вероятно има предвид, че свързва единия извод на приставката към ПКФ-а 5.5 Mhz. Иначе и аз имах случай с един Grundig, не стана с приставка, а стана с филтърче на 6.5, обаче не точно паралелно на тоя дето е 5.5, а единия извод (изхода) развързан със съпротивление 1Ком. Иначе си бръмчеше яко. |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 9:53 Заглавие: |
|
|
| fonev_tv написа: | | Сложи 6.5 в паралел на 5.5 | Вчера слагах на същото шаси и си заспа звука по този начин. |
|
|
 |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 10:23 Заглавие: |
|
|
| ivan1959 написа: | | fonev_tv написа: | | Как така паралелно слагаш приставка Сложи 6.5 в паралел на 5.5 |
Вероятно има предвид, че свързва единия извод на приставката към ПКФ-а 5.5 Mhz. Иначе и аз имах случай с един Grundig, не стана с приставка, а стана с филтърче на 6.5, обаче не точно паралелно на тоя дето е 5.5, а единия извод (изхода) развързан със съпротивление 1Ком. Иначе си бръмчеше яко. |
Точно това имах в предвид под паралелно. махнах я и поставих 6,5 паралелно на 5,5 и пак неще! Чува се съвсем слабо говор, но шума е много. ще пробвам както ме посъветвахте през съпротивление, но това ми остана вече единствения вариант за проба, голяма мъка с тоя говор, брей!  _________________ Никога не е късно да станеш за резил... |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 11:08 Заглавие: |
|
|
| Да не би да е стерео варианта с MSP ? Но тогава не би трябвало да има филтър на 5.5 (освен режекторния в видеосигнала). |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 11:48 Заглавие: |
|
|
SAW(ПАВ филтър) Г-н Филипов е сменен, написал съм го в първия си пост. Нито съм шофьор, нито съм клиент! ....макар, че шофирам и си плащам за услугите.В същото време и не практикувам активно професията ТВ техник, но все пак имам диплома за такъв(което само по себе си нищо не значи;). Смятах, че форума е за да си помагаме взаимно кой както и колкото може и желае, извинете за невежеството ми! Телевизора е стерео, наистина с МSP. Явно че пкф на 5.5 не е за говор, иначе до сега да беше тръгнал ТВ! Подскажете ако имате желание за този стерео ТВ как да му добавя DK. _________________ Никога не е късно да станеш за резил... |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 12:05 Заглавие: |
|
|
пробвайте да сложите платка на MSP,за да Ви се помогне на кой крак да я вържете напишете кое е MSP и в какъв корпус е,с колко крака,smd ли е? _________________ Димитър |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 12:29 Заглавие: |
|
|
Еми щом не си шофьор разгледай даташита на MSP-то и би трябвало да се ориентираш.Иначе мога да ти кажа и на готово къде да я вържеш, но така няма да научиш нищо.  |
|
|
 |
|